Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
1 iaurt cu gust de nucã de cocos
300 gr. cãpsuni proaspete în piure
200 ml. smântânã pt. friscã
3 linguri de zahãr
12 piscoturi pt. sampanie
200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
suc de portocale natural, cam 1 pahar
nucã de cocos
Decor:
top de cãpsuni sau ciocolatã
cãpsunã
friscã
Mod de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
1 iaurt cu gust de nucã de cocos
300 gr. cãpsuni proaspete în piure
200 ml. smântânã pt. friscã
3 linguri de zahãr
12 piscoturi pt. sampanie
200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
suc de portocale natural, cam 1 pahar
nucã de cocos
Decor:
top de cãpsuni sau ciocolatã
cãpsunã
friscã
Mod de preparare:
Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.
Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.
Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)
Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.
1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.
Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.
Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.
Amestecã bine.
Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)
2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.
Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.
Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.
Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.
Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)
Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.
1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.
Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.
Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.
Amestecã bine.
Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)
2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.
Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.
Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.
Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário