domingo, 12 de junho de 2011

Caipirinha

Timp de preparare:
5 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt. 1 persoanã:
Jumãtate de lima verde
1-2 linguri zahãr galben
gheatã mãcinatã
Cachaça


Mod de preparare:
Aceastã bãuturã se preparã in acelasi pahar in care se serveste.
Lima se taie mãrunt,se piseazã bine cu zahãrul.
Se umple paharul de gheatã,apoi de cachaça.Se poate decora cu umbrelutã:))se bea cu paiul...este o bãuturã care se face f. repede,si este f. apreciatã vara.
Caipirinha este una din bãuturile braziliene cele mai cunoscute international.
Fãcutã din Cachaça(bãuturã spirtoasã,care se obtine prin fermentarea si distilarea trestiei de zahãr)in jurul anului 1530.Pt. prima oarã fabricatã in São Paulo.
Cu timpul la aceastã Caipirinha pe lângã lima sau adãugat si alte fructe ca:maracuja,cãpsuni,fructe de pãdure....deasemenea se poate inlocui cachaça cu vodka(caipiroska),Licor Beirão(caipirão),rom(caipirissima)...
Foarte rãcoritoare,sper sã vã placã!

2 comentários:

  1. Mmmmm ce deliciu de vara...chiar ar merge bine un paharel...la tine zaharul galben...e cel brun? Imi place blogul tau, ai multe retete delicioase!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Ruxy, zahãrul galben se gãseste mai greu ( depinde de tarã, de exp in Portugalia si Brazilia se foloseste foarte mult la produsele de patiserie, dulciuri, bãuturi...)
      Caipirinha originalã se face cu zahãrul galben, sigur cã poti pune alt zahãr dar nu ai acelasi gust...
      Da, zahãrul galben se aseamãnã cu cel brun( mascavado) dar cel galben este un zahãr tip nisipos datoritã procesului de rafinare prin care i se scoate " melaço"( dulceata, daca pot zice asa).
      Mã bucur ca iti place blogul meu, te pup:)

      Eliminar