domingo, 12 de junho de 2011

Mousse de kiwi

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt.4 portii:
5 foi de gelatinã incolorã
4-5 kiwii proaspeti
0,5 dl de apã
200 gr. zahãr
1 baton de scortisoarã
200-300 dl de smântânã pt.friscã
2 linguri de vin de Porto,sau orice altã bãuturã dupã plac:))


Mod de preparare:
1)Foile de gelatinã, se lasã sã se topeascã intr-un bol cu apã cât sã le acopere(cel putin 2 min.).
Kiwii se curãtã de coajã(salveazã unul sau 4 felii pt. decor).
Intr-o tigaie sau cratitã antiaderentã,pune kiwii tocat mãrunt,apa,zahãrul,vinul si scortisoara.
Lasã la fiert, la foc mic,cam 8 minute.
2)Ia de pe foc si piseazã cu blenderul.
Scurge foile de gelatinã,si amestecã bine cu crema de kiwii.
Bate bine smântâna,fãrã a adãuga zahãr.
Amestecã crema de kiwii cu frisca.
3)Toarnã crema in 4 cupe.
Se pot orna dupã gust:))
Eu am pus friscã,felii de kiwii,si deasupra scortisoarã pudrã.
Se dau la rece câteva ore inainte de a servi:))
Poftã bunã!:d

Sem comentários:

Enviar um comentário