terça-feira, 14 de junho de 2011

Muschi la cuptor în sos de vin rosu

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pt 4 persoane:1 kg muschi de porc
sare groasa
piper macinat si boabe
6 dinti usturoi
1 lingura pasta de ardei
2 foi dafin


5 dl ulei de masline(cca 10 linguri)
2 dl(12 linguri)vin rosu
1 ceapa.Optional felii de slanina.Pt. chipsuri:1 kg cartofi noi taiati rondele.Pt.sosul de lamaie :2 dinti usturoi zdrobiti
2 linguri ulei de masline
1 lingura coaja rasa de lamaie si sucul de la jumate
sare
piper boabe si macinat.Un ram de oregano optional.


Mod de preparare:
1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta de ardei,foi dafin,5 linguri ulei de masline.Se lasa cateva ore la rece,sau mai multe...2)Se scoate carnea,se adauga peste ceapa taiata gros,restul de ulei si vinul.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.Din cand in cand se stropeste carnea cu propriul sos si se intoarce,se ia folia si se mai lasa cca 15min.Calda carnea se scoate pe un tocator si se taie felii.Se pune pe platou,deasupra se pune sosul de carne cat va place sau il puneti intr-o sosiera.4)Cartofi rondele(puteti taia jumate din ei in sferturi)se frig in ulei,la cine ii place poate pune o lingurita de ceai de colorant alimentar galben-orange, curry sau sofran(açafrao).Se pun intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.5)Intr-o tigaie antiaderenta se pun la foc mic 2 lingurite de ulei de masline si 2 dinti de usturoi zdrobiti usor cu mana sau cutitul,coaja de lamaie si sucul,3 dl(18 linguri)smantana culinara,sare,piper.Se lasa sa fiarba cateva min.pana se ingroasa.Carnea se serveste alaturi de cartofi,peste care se pune sosul si salata(eu am optat pt varza mov),am condimentat-o cu ulei vegetal,otet,sare fina,piper boabe si macinat.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário