sexta-feira, 16 de novembro de 2012

Checulete cu ciocolatã si merisoare / Queques de chocolate e arandos vermelhos

Cod portocaliu si la noi, sau pus niste ploi ca stam ascunsi in casã...mda...ba pe net, ba  schimb posturile Tv ( care merg...), iar am ramas fara prãji în casã....si cum nu se poate, m-am apucat de inventii.




BLAT/ MASSA

250 gr unt / 250 g manteiga
1 plic zahãr vanelat/açúcar baunilhado em pó
5 ouã/ 5 ovos
un praf de sare/uma pitada de sal 
200 gr zahãr/ 200 g açúcar
500 gr fãinã/ 500 g farinha
1 plic praf de copt/fermento em pó
2 linguri cacao de bunã caliate/ 2 colheres cacau para bolos
200 ml lapte/2 dl leite
100 gr merisoare seci /100 g arandos vermelhos secos


 SOS/MOLHO 

200 g ciocolatã culinarã/ 200 g chocolate culinaria
200 ml smântânã 35% grãsime/ 2 dl natas para bater


* Unge  formele cu unt topit si pesmet.
Mixeazã untul topit cu zahãruri-le, adaugã ouãle, bãtând dupã fiecare.
Separat amestecã fãina, cacao , sarea si praful de copt si adaugã la amestecul de ouã , intercalând cu laptele si merisoarele la urmã, trecute prin fãinã.
Amestecul ajunge pentru 12 forme de briose. Dã la copt la 180ºC cam 30 min.
Lasã la rãcit  si pune sosul deasupra.
 Pentru sos, am topit împreunã smântâna cu ciocolata ( am pus ciocolatã normalã cu alune).


*Usando uma batedeira electrica, mistura manteiga derretida com os açúcares e os ovos . Á parte mistura farinha, fermento, sal e cacau e junte aos pucos a mistura dos ovos intercalando com o leite, ao fim junte arandos .
Recheia as formas untadas com manteiga e pão ralado e leva cozer aos 180ºC, cerca de 30 min. forno ventilado.
Para molho, leva derreter  chocolate e natas.
Bom Apetite :)


 

 

12 comentários:

  1. Estão tão gulosos , eu adoro este tipo de bolinhos:)
    Beijinhos.

    ResponderEliminar
  2. Am vazut ca ati avut probleme mari in zona cu apele. Cateodata e bine, din multe rele , iese si o "delicatesa". Fotografiile sunt din ce in ce mai artistice. Cum am spus cu ceva timp in urma, ca al doilea an de blog, incepe sa devina din ce in ce mai profesionist.
    Aceste mici checulete merg bine cu un ceai negru cu lapte sau cafea cu lapte, dimineata sau la pranz intre mese.
    Salutari si numai de bine!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Multumesc frumos de aprecieri, asa este încetul cu încetul încerc sa învãt mai mult, e pacat ca reusesc sa gãtesc seara, asa ca nu am lumina suficienta sau mai bine zis pozele ok. iasa la lumina zilei.
      Vinerea trecutã au fost furtuni de groazã, cu multe stricaciuni, la plaja unde lucru, oceanul a inundat parcul de masini si a despãrtit plaja in douã, va fi mult de lucru pt. cei de la primãrie....
      Eu chiar atunci faceam checuletele astea acasã....

      Eliminar
  3. Imi plac merisoarele de numa , abia astept sa fac si eu un cozonac !! ;)
    PS.Vad ca ai folosit ultimele achizitii de la piata !! ;)

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. E prima oarã cand folosesc merisoare, lui Leon iau plãcut tare mult, si am dus si la colegi.
      Doamne cate minuni mi-am mai adunat, imi cad in cap cand deschid dulapurile:))

      Eliminar
  4. O inventie delicioasa!! Fur si eu o bucata!

    ResponderEliminar