sábado, 11 de junho de 2011

Frango com amêijoas / Pui cu scoici

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt. 4 persoane:
1 pui mare
sare, piper
chimion optional
sofran indian
mentã proaspãtã
4 cãtei de usturoi
1 ceapã
2 pahare mari de vin alb
9-10 linguri ulei de mãsline
2 rosii
500 gr. scoici


Mod de preparare:
1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se lasã la rece 30 min.
2)Pune la prãjit in uleiul de mãsline, puiul si ingredientele solide dim marinatã,lichidul se pãstreazã.
Adaugã rosiile fãrã pielitã tãiate bucãti, mai lasã 2 min. si adaugã lichidul de marinatã,lasã la foc mic incã 15-20 min.
3)Adaugã scoicile, care au fost spãlate bine,pune capac si lasã pânã se deschid.
Condimenteazã dacã mai este nevoie.
Am servit cu cartofi piure si salatã de ardei copti.
Sper sã vã placã!
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário