sábado, 11 de junho de 2011

Tartã de Cãpsuni cu Ciocolatã

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Bazã:
300 gr. biscuiti simpli mãcinati
150 gr. unt topit
Crema:
10 gr. gelatinã simplã ( 1 plic)
1 plic gelatinã de cãpsuni
1 iaurt simplu
1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
400 gr. cãpsuni
2 linguri zahãr
200 ml. smântânã pt. friscã
Decor:
100 gr. ciocolatã culinarã
200 gr. cãpsuni


Mod de preparare:
Acest desert se poate pune în cupe sau formã cu pereti detasabili, silicon sau formã pt. cuptor.

Ia putin timp la pregãtire, dar trebuie sã asteptãm câteva ore pânã se întãreste :)

1) Pentru bazã:
Amestecã bine biscuiti cu untul, pânã se leagã bine.
Pune preparatul în formã si întinde bine amestecul si pe pereti formei. Dã la rece.

2) Pentru cremã:
Spalã bine cãpsunile si punele într-o crãticioarã pe foc împreunã cu zahãrul, amestecând, pânã începe sã fiarbã.
Ia de pe foc si redu la piure cu ajutorul blenderului.

3) Preparã gelatina de cãpsuni si cea simplã conform instructiunilor de pe plic. Adaugã iaurtul, laptele condensat,cãpsunile si frisca.
Amestecã bine si toarnã în formã (e) peste biscuiti.

4) Dã la rece.
Înainte de servire se decoreazã cu cãpsuni si ciocolata rasã.

Eu am pus si în cupe.
O puteti pãstra la frigider 3 zile sau congela 8 zile.
O portie = 433 kcal

Poftã bunã!
Voteaza

Sem comentários:

Enviar um comentário