terça-feira, 14 de junho de 2011

Cãpsuni în sos de vin de Porto cu friscã

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
100 gr zahar
1lingurita praf de scortisoara sau un baton scortisoara
1 portocala mare(sucul)
un paharel mic de vin de Porto(1 dl)
500 gr capsuni.Pt. frisca:2 dl smantana rece si 2 linguri zahar.Mai simplu
puteti folosi gata preparata din comert.Optional top de ciocolata.Sugestie:se poate pregati si fara vin
atunci in loc de suc de portocala se pune suc de lamaie.


Mod de preparare:
Se pune la fiert,zaharul,scortisoara,sucul,vinul de Porto si se lasa la fiert 5 minute.Se taie capsunile feliute si se adauga,se mai lasa la fiert mai 5 minute la foc mic.Se ia de pe foc.Separat se bate smantana cu zaharul pana se obtine frisca.Se orneaza cu top de ciocolata sau cu putin sos din capsuni,scortisoara.


Sem comentários:

Enviar um comentário