terça-feira, 14 de junho de 2011

Mazãre cu bacon si ouã românesti

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1ceapa
3 catei de usturoi
2 rosii
200ml smantana lichida
500gr.mazare congelata
400gr.bucati de carne
100gr.bacon(slanina cu carne
carnat sau afumatura)
1dl.vin alb
1Lt apa(mai mult sau mai putin)
2-4 oua
sare sau vegeta
boia optional
piper
patrunjel
cimbru.


Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si carnea se condimenteaza cu vegeta,boia optional,piper,se amesteca si se lasa putin.Se adauga rosiile tocate fara pielita,se lasa putin si se pune vinul.Se pune capac.Cand sa evaporat alcoolul se adauga apa(eu am pus 1,5Lt apa pt ca i-mi place mai multa zeama).Se lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba se pune mazarea si se mai lasa 10 min.la foc mic.Se mai condimenteaza daca e nevoie.Spre sfarsit se sparg ouale direct in oala ca pt. oua ochiuri.Se adauga smantana,patrunjelul si cimbrul,si se mai lasa putin.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário