domingo, 12 de junho de 2011

Rojoes com batata doce no forno / Carne marinatã a cuptor cu cartofi dulci

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
500gr carne de porc taiata cubuletet
sare
piper
chimion
2-3 foi de dafin
6 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1 lingurita boia dulce
3dl vin alb(cat sa acopere carnea)
500gr.cartofi dulci
100gr unt.2 linguri de untura sau ulei
patrunjel.Mujdei:1 capatana usturoi mica
sare
ulei
smantana.


Mod de preparare:
1)Carnea se condimenteaza cu sare, piper,chimion,dafin,usturoiul pisat,boia,pasta de ardei si vin.Se lasa la rece cel putin o ora.2)Cartofi dulci(Ipomoea batatas) se spala bine, se decojesc.Nu aruncati cojile!sunt f.bune fripte in ulei!cartofi dulci se taie rondele groase si se tin in apa.Se scoate carnea,cartofi se strecoara si se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu jumatate din cantitatea de unt,deasupra se pun cartofi si se condimenteaza cu putina sare si piper,deasupra se pune restul de unt si se da la cuptor 25-30 min.2)Intre timp se stoarce bine carnea de marinata si se frige intr-o tigaie antiaderenta cu untura sau ulei 7-9 min cu capac.Se adauga marinata se lasa sa fiarba putin,se pune o mana de patrunjel tocat gros,capac,si se da la foc mic pana scade.Cartofi se aseaza in rand pe farfurie,deasupra fiecaruia se pune cu grija o bucata de carne,putin sos de carne peste,si patrunjel proaspat.Mujdei:usturoi pisat,sare,ulei putin se freaca bine ca o maioneza si smantana.Reteta este portugheza dar se face si in Brazilia,este asemanatoare cu carnea portugheza dar totusi diferita!in loc de patrunjel se poate pune coriandru proaspat,se serveste cu muraturi fin tocate peste,sau salata dupa plac,niciodata un portughez nu ar manca mujdei cu acest fel de mancare,sau altul...,sotul meu adora mujdeiul si cam tot ce e friptura in casa e musai cu mujdei!Tot azi am incercat sa frig si cojile de cartofii,chiar sunt bune!Vai da ce pacatoasa e mancarea asta!!!!curat farfuria si tigaia!

Sem comentários:

Enviar um comentário