Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean, in englezã...
Aceste favas, sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar, aceste favas sunt originale din Peru, America de Sud.
In Portugalia sunt foarte apreciate.
Este prima oarã când le fac acasã, le-am pregãtit in modul cel mai simplu, asa cum se preparã traditional aici in Sud:)
Pt. 2 persoane:
400 gr. favas boabe
cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã, piept, oase...
100 gr. cârnat rosu
100 gr. morcela (sângerete)
piper, sare, praf de usturoi
1 pahar mare de apã
boia dulce
usturoi verde
salatã verde
coriandru proaspãt
Mod de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Bobul(Vicia Faba)în românã,favas sau feijão de lima (Phaseolus lunatus)în portughezã,lima bean sau butter bean, in englezã...
Aceste favas, sunt de multe ori asociate cu o mâncare traditionalã a nativilor americanii,care combinau favas cu porumb dulce si se numea "succatash"...dar, aceste favas sunt originale din Peru, America de Sud.
In Portugalia sunt foarte apreciate.
Este prima oarã când le fac acasã, le-am pregãtit in modul cel mai simplu, asa cum se preparã traditional aici in Sud:)
Pt. 2 persoane:
400 gr. favas boabe
cca.500 gr. carne de porc tip:coastitã, piept, oase...
100 gr. cârnat rosu
100 gr. morcela (sângerete)
piper, sare, praf de usturoi
1 pahar mare de apã
boia dulce
usturoi verde
salatã verde
coriandru proaspãt
Mod de preparare:
Carnea se condimenteazã cu sare groasã, piper,praf de usturoi, si se lasã la rece câteva ore.
Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).
Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.
Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.
Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...
Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".
Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....
Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Se pune intr-o oalã de lut cu capac, carnea, cârnati tãiati felii grosute (am renuntat la sângerte, nu mâncãm cu sânge...).
Se lasã la prãjit fãrã a mai adãuga ulei.
Când s-a prãjit,se aruncã din uleiul lãsat de carne...se pãstrazã foarte putin.
Se adaugã favas(am folosit congelate), boia, amestecã bine si toarnã 1 pahar mare de apã, chiar 2 dacã este nevoie...
Se pune capac si se lasã sã scadã, la sfârsit se pune usturoi verde tocat (eu nu am avut:((nici nu gãsesc in comert usturoi verde:((am pus coriandru tocat, aici se numeste "coentros".
Se serveste cu salatã verde de obicei, eu am fãcut salatã cu rosii cherry....
Sunt persoane care aici pun si rosii, ceapã, usturoi tocat, vin, la preparare...fiecare dupã plac.Sper sã vã placã.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário