domingo, 12 de junho de 2011

Chiftele în sos de ciuperci

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400gr.carne macinata de porc sau vita
200gr ciuperci
pesmet
1ou
50gr.unt culinar
2 linguri ulei de masline
6 linguri vin alb
6 linguri smantana
100ml apa +1 cub knorr sau vegeta dupa gust
1 lingurita mustar
sucul de la 1/2 lamaie
cimbru
patrunjel
sare si piper.Pt.salata:1 rosie
1 castravete mic
jumate de ceapa.


Mod de preparare:
Ciupercile se spala,se usuca si se taie felii.Amesteca carnea cu oul batut,pesmet,mustar,sucul de lamaie,verdeata,sare si piper.Amesteca bine,pune pesmet dupa plac.Formeaza chiftelele si frigele in unt si ulei de masline,scoate pe o hartie absorvanta.In acelasi ulei(poti sa mai pui putin ulei daca e nevoie) caleste ciupercile,adauga vinul,apa,smantana si lasa sa fiarba.Condimenteaza cu piper,adauga din nou chiftelele si lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul.Se servesc calde,peste se pune verdeata,cu cartofi pure sau spaghete.Am servit cu o salata taraneasca,am tocat rosia,ceapa si castravetele in bucatele,sare,ulei de masline si otet,se poate toca si ardei....vara pun si paine cubulete si gheata!Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário