terça-feira, 14 de junho de 2011

Quiche cremos cu ciuperci si bacon

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
1 aluat de placinta(230 gr)
1 dovlecel 200gr
ciuperci proaspete 200gr(din care 4 ciuperci si piciorusele de la restul se pastreaza pt sos)
1 rosie si jumatate
100gr bacon felii
1 capatana de usturoi sau jumatate
dupa plac(jumatate se toaca marunt cu cutitul cealalta ramane pt sos nedecojiti
intregi!)
1 ceapa
jumatate de ardei rosu
cine vrea mai picant poate pune si ardei iute
200ml smantana cu gust de ciuperci
vegeta
piper
1 lamaie
1 paharel wiskey sau brandy
patrunjel.Truc:umplutura si sosul da pt.a umple 2 foi!depinde de gustul la fiecare.


Mod de preparare:
Ciupercile,dovlecelul,jumatate de rosie,jumate de ceapa,o parte din ardei,se taie gros,se adauga 50gr bacon si usturoiul tocat, se calesc in putin ulei.Cand sa inmuiat se condimenteaza cu vegeta si piper dupa gust.Se umple aluatul cu comp.de legume,se ruleaza in hartie vegetala si se da la copt.Intre timp se prepara sosul din:Se pune la calit 25 gr unt cu jumate de ceapa,rosia,ciupercile si piciorusele pastrate,ardeiul,toate taiate gros si usturoiul intreg cu tot cu coaja!.Aproape de sfarsit se condimenteaza se pune paharelul de wiskey,apoi smantana si se mai lasa putin,se ia de pe foc.Cand e aproape coapt aluatul se ia hartia si se mai lasa putin la cuptor.Se scoate,poate ramane in acelasi vas sau puteti muta,peste se pune sosul.Se decoreaza cu frunze de patrunjel si lamaie.Pofta buna!De data asta am fost ajutor de bucatar!cel care merita lauri este sotul meu Leon,a vrut sa arate doamnelor ca si barbati stiu sa gateasca......cand au chef...=))

Sem comentários:

Enviar um comentário