sábado, 11 de junho de 2011

Lombo de porco no forno com feijão brasileiro / Muschi de porc la cuptor in stil brazilian

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
1 kg muschi de vitã sau porc
sare, piper
2 linguri pastã de ardei
4 cãtei de usturoi
2-3 foi dafin
piri piri
2 dl vin alb sau rosé
4-5 linguri ulei
Pt.fasole:
1 ceapã
1 cãtel de usturoi
1 dl ulei de mãsline
150 gr. bacon
pãtrunjel proaspãt
1 kg. de fasole neagrã fiartã


Mod de preparare:
Nu este prima oarã când gãtesc, cu plãcere si mâncãre brazilianã.

Ne place mult "Picanha"(carne de vacã grill)cu orez alb, fasole neagrã, ananas grill si banane prãjite...

Brazilienii sunt mari consumatorii de carne de vitã si...orez :)

Restaurantele braziliene ,au bufet mare cu tot felul de garnituri si fructe exotice, prãjituri,mousse de fructe..mandioca prãjitã, cartofii dulci...iar carnea se grilleazã pe niste frigãrui imense, care apoi se taie felii in fata clientului.

De data aceasta am pregãtit muschi la cuptor.

1)Cu o zi inainte, carnea se condimenteazã cu sare, piper, pasta de ardei, usturoiul tocat, foi de dafin, piri piri mãcinat, ulei si vin.

Se lasã la rece pânã a 2 a zi, acoperit cu folie transparentã.

2)Se pune carnea cu tot cu marinatã intr-un vas pt. cuptor.

Lasã la copt, având grijã sã se stropeascã carnea cu sosul format.

Nu am lãsat mult la copt, dar nici nu am fãcut carnea in sânge, a iesit mediu spre bine.

3)Carnea se feliazã si se pune in vasul pt. servit.

Pt. fasolea neagrã:

1)Cãleste ceapa si usturoiul mãrunt, in uleiul de mãsline.

Adaugã baconul felii, putin cârnat feliat optonal si pãtrunjelul tocat, amestecã.

2)Pune fasolea, impreunã cu putin lichid din apa care a fiert sau din coservã.

Lasã sã fiarbã inca câteva minute.

Condimenteazã, si ia de pe foc.

Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário