Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
2 vinete
2 linguri ulei de mãsline
100 gr. bacon
2 cãtei de usturoi
1 cutie micã de boabe de porumb
100 gr. ciuperci proaspete
2 linguri unt
50 gr. brânzã rasã
pãtrunjel proaspãt
100 gr. miez creveti sau surimi(optional)
Condimente:
piper, sare sau vegeta
curcuma,busuioc, nucsoarã,scortisoarã, cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)...
Cartofi aromati:
Cartofii tãiati mai gros (sferturi)
Condimente:
boia dulce,curcuma,
cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper, sare sau vegeta.
Mod de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
2 vinete
2 linguri ulei de mãsline
100 gr. bacon
2 cãtei de usturoi
1 cutie micã de boabe de porumb
100 gr. ciuperci proaspete
2 linguri unt
50 gr. brânzã rasã
pãtrunjel proaspãt
100 gr. miez creveti sau surimi(optional)
Condimente:
piper, sare sau vegeta
curcuma,busuioc, nucsoarã,scortisoarã, cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)...
Cartofi aromati:
Cartofii tãiati mai gros (sferturi)
Condimente:
boia dulce,curcuma,
cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper, sare sau vegeta.
Mod de preparare:
Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :)
Personal, imi place sã gãtesc vinetele tip salatã sau prãjite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau sã incerc câteva retete arãbesti care imi fac de mult cu ochiul...
1)Vintetele se spalã si se taie pe jumãtate, pe lung.
Se scoate miezul, se toacã bine si se pãstreazã (se poate pune putin suc de lãmâie...).
2)Se cãleste in uleiul de mãsline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.
Adaugã miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.
Condimenteazã dupã plac si ia de pe foc.
3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.
4)Dã la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.
Soate, pune brânza rasã si mai dã putin la cuptor.
5)Dacã se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salatã verde pe un platou, apoi vinetele presãrate cu pãtrunjel proaspãt tocat, feliute de ridiche...
Pt. cartofii:
Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs.
Intr-o tigaie antiaderentã, se pune la cãlit putin ulei de mãsline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.
Se amestecã bine si se servesc alãturi de vinete.
Am avut grijã sã rãmânã numai 3 creveti...=))
Poftã bunã!
Personal, imi place sã gãtesc vinetele tip salatã sau prãjite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau sã incerc câteva retete arãbesti care imi fac de mult cu ochiul...
1)Vintetele se spalã si se taie pe jumãtate, pe lung.
Se scoate miezul, se toacã bine si se pãstreazã (se poate pune putin suc de lãmâie...).
2)Se cãleste in uleiul de mãsline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.
Adaugã miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.
Condimenteazã dupã plac si ia de pe foc.
3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.
4)Dã la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.
Soate, pune brânza rasã si mai dã putin la cuptor.
5)Dacã se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salatã verde pe un platou, apoi vinetele presãrate cu pãtrunjel proaspãt tocat, feliute de ridiche...
Pt. cartofii:
Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs.
Intr-o tigaie antiaderentã, se pune la cãlit putin ulei de mãsline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.
Se amestecã bine si se servesc alãturi de vinete.
Am avut grijã sã rãmânã numai 3 creveti...=))
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário