Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 gr. unt
300 gr. zahar(10 linguri cu varf)
coaja si sucul de la o portocala mare sau 2 mici
5 oua
300 gr.faina(15 linguri cu varf)
praf de copt
esenta de vanilie optional
jumatate de portocala pt.decor optional.
Mod de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 gr. unt
300 gr. zahar(10 linguri cu varf)
coaja si sucul de la o portocala mare sau 2 mici
5 oua
300 gr.faina(15 linguri cu varf)
praf de copt
esenta de vanilie optional
jumatate de portocala pt.decor optional.
Mod de preparare:
1)Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja rasa de la portocala(e).Albusele se bat spuma,iar galbenusele se adauga pe rand la comp.de unt,ca la maioneza batand bine dupa fiecare(portughezi adauga ouale intregi,si bat bine dupa fiecare,apoi adauga toata faina si praful de copt,in ultimul rand sucul)...eu am preferat sa le bat separat.2)Se adauga jumate din cant.de albuse si faina,apoi restul cu praful de copt.La sfarsit se adauga sucul,cate putin si se bate bine.3)Se unge cu unt si se tapiteaza cu faina o forma rectangulara sau care va place,se toarna aluatul si se da la copt 35-40 min la foc mediu.Se poate decora cu felii de portocala optional.Se gaseste in toate cafenelele, merge la cafea,ceai,si de ce nu cu un pahar de suc de portocale!Pofta buna!
Sem comentários:
Enviar um comentário