domingo, 12 de junho de 2011

Mexilhão a minha moda / Midii cu tocãnitã de legume

Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aprox.1 kg de mexilhão(Mytillus galloprovincialis)
1 borcan(cca.400gr.)de tocana de legume
apa
coriandru sau patrunjel proaspat


Mod de preparare:
Aceste moluste trebuie sa fie vii,ia ceva timp de curatat....sunt perioade in an cand sunt interzise pt. ca pot fi toxice.
1)Intr-o tigaie adanca de preferinta,sau o cratita se pune tocana de legume.Am folosit tocana din comert continea:ardei,tomate,ceapa,ulei,orez,verdeata,cond.si piper boabe .Se toarna putina apa,cam 1 pahar si lasa sa fiarba.Cand incepe sa fiarba pune mexilhão,capac,si lasa sa fiarba cam 5 min,pana se deschid...
2)Se servesc imediat,fierbinti, cu paine.
De data asta "bucatar"a fost sotul,ii place mult sa gateasca fructe de mare.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário