domingo, 12 de junho de 2011

Feijoada de entercosto / Costitã cu orez de fasole

Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt.2-3 persoane:aprox. 500gr.costita cu os taiata in bucati mici,optional 100gr. carnat feliat,aprox.400 gr. fasole de conseva
sare,piper
1 lingura pasta de ardei
4 catei de usturoi
8-9 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie
optional 1 ardei iute sau boia iute
jumatate de pahar de vin rosu,patrunjel sau coriandru
Pt.orez:6dl de apa
1 lingura margarina
1 foaie de dafin
300gr.orez


Mod de preparare:
1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel putin 1 ora.
2)Intr-o tigaie antiaderenta pune uleiul la incalzit,adauga costita si carnatul, lasa sa friga cateva minute la foc mediu.Adauga ceapa tocata,boiaua picanta si mai lasa putin.Toarna vinul,pune capac si lasa sa fiarba 10-15 min.la foc mic.Adauga fasolea si mai lasa cateva minute...condimenteaza daca e nevoie,adauga patrunjelul tocat(eu il tai cu foarfeca de bucatarie)si ia de pe foc.
Pt.orez:Pune la fiert apa cu margarina,foaia de dafin si sare mare.Cand incepe sa fiarba pune orezul(nu l-am spalat!)Amesteca si lasa la fiert,la foc mic.Este o mancare tipica portugheza care se seveste cu sosul f. picant de piri piri.Se face si feijoada braziliana sau portugheza in care se pune si carne de pui,diverse tipuri de carnat,varza si legume...asemanator cu ciorba dar mai scazuta.Este f.bun,sper sa va placa...Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário