terça-feira, 14 de junho de 2011

Tort de cãpsuni caramel

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
28ogr unt si 300gr zahar5 oua si 300gr faina1 lingurita praf de coptiau
1 iaurt natural sau fructe
coaja rasa de la o portocala si sucul.Pt. caramelul de capsuni:3 cani mari de capsuni taiate in jumatati
7 linguri zahar
sucul de la portocala razuita
1 lingura scortisoara+1 baton de scortisoara
3 linguri mari de vin de Porto.


Mod de preparare:
Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja de portocala.Albusele se bat separat spuma.Galbenusele se adauga pe rand,se adauga 150 gr faina si jumatate din albuse,apoi restul.La sfarsit se pune iaurtul si drojdia.Se pune o tigaie antiaderenta la foc mediu,se pun capsunile,zaharul,scortisoara si sucul de portocala sa fiarba cam 4-5 minute,se adauga vinul si se mai lasa.Se pregateste o forma rotunda care se tapeteaza cu hartie speciala.Se toarna o parte din capsuni,cealalta se pastreaza.Peste se pune blatul,si se da la cuptor,cca 45 minute.Se orneaza cu felii de portocala,capsuni,jumatati de nuca.Cu sosul ramas se poate decora.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário