terça-feira, 14 de junho de 2011

Muschi de porc la cuptor în sos de portocale ( reteta casei)

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1kg muschi de porc


5 cartofi noi baby
1 capatana usturoi
1 ceapa
sare groasa
piper
vin alb
ulei de masline
boia dulce si picanta
patrunjel
marar
cimbru(deshidratate)2 portocale mari
foi dafin
slanina sau bacon felii
200 gr ciuperci
branza rasa.Pt.Mujdei(optional):jumate capatana de usturoi pisat cu sare groasa
ulei
boia si smantana.Se poate servi cu salata verde
amestecata cu coriandru proaspat si ceapa.


Mod de preparare:
1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se unge carnea,se adauga sucul de la 1 portocala,foi de dafin si vin cat sa acopere carnea feliata .Se da la rece o noapte.2)Cartofii se taie in jumate si se fierb pe jumate.3)Carnea se aseaza intr-un vas care merge la cuptorintre feliile de carne se pun feliile de slanina sau bacon.Se pun cartofi(se condimenteazacu sare si piper),ceapa taiata rondele,portocala taiata in 2,ciupercile intregi sau taiate.Se stropeste cu ulei de masline si se acopera cu folie de aluminiu.Dupa 10-15 min,se se ia folia si se da la cuptor,din cand in cand se stropeste cu propriul sos.Cu 5 min inainte de a scoate din cuptor se pune branza.

Sem comentários:

Enviar um comentário