Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
2-3 portocale
1 lãmâie (sucul)
100 ml. smântânã pt. friscã
120 gr. zahãr
120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
1 lingurã unt ( 25 gr)
150 ml de apã
1 Lt. de lapte
scortisoarã pudrã
mentã proaspãtã
Mod de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
2-3 portocale
1 lãmâie (sucul)
100 ml. smântânã pt. friscã
120 gr. zahãr
120 gr. orez Carolino ( orez pt. budinci)
1 lingurã unt ( 25 gr)
150 ml de apã
1 Lt. de lapte
scortisoarã pudrã
mentã proaspãtã
Mod de preparare:
Un desert rapid si cu efect :)
Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.
Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...
Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.
Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :
Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.
Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).
Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.
Pt. portocale umplute:
1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.
Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.
Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.
2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.
Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.
3) Bate smântâna ca pt. friscã.
Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.
Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.
Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))
Poftã bunã!
Puteti folosi lamâi în loc de portocale, dacã aveti multe.
Sucul se poate folosi la limonade sau pãstrat la rece pt. marinatele de carne, salate...
Deasemenea, putem folosi cojile de la portocalele stoarse pt. suc.
Iar dacã vreti, preparati un ceai delicios de varã, rãcoritor din miez de portocalã ( sucul) :
Fierbe 800 ml apã cu un baton de vanilie, coaja de la o portocalã si o lingurã de miere de albinã.
Toarnã în pahare ( pt. un gust mai intens puteti folosi si un sãculet de ceai cu aromã pt. fiecare pahar).
Când e rece, adaugã sucul de la 2-3 portocale si serveste cu gheatã.
Pt. portocale umplute:
1) Fierbe laptele, si ia de pe foc.
Separat pune apa la fiert cu untul. Când începe sã fiarbã, adaugã orezul si lasã la foc mic.
Când se evaporeazã apa, toarnã laptele si lasã la fiert pânã se fierbe orezul bine.Ia de pe foc.
2) Separat pune la fiert pentru 1 minut , zahãrul cu sucul de lãmâie.
Toarnã peste orez si lasã la fiert mai 2 minute.
3) Bate smântâna ca pt. friscã.
Taie coaja de la jumãtate de portocalã ( fãrã partea albã) în bucãtele mici si pune în orez, împreunã cu frisca.
Lasã sã se rãceascã, si umple jumãtãtile goale de portocalã. Serveste cu multã scortisoarã si mentã.
Pãstreazã în frigider...dacã rãmâne, nouã nu ne-a mai rãmas :))
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário