terça-feira, 21 de junho de 2011

Cerejas em capa de chocolate com gelado de iogurte e frutos silvestres/ Cirese trase prin ciocolatã cu înghetatã de iaurt si fructe de pãdure





Preparação: 10 min.
Confecção: 1 min.


Ingredientes para 4 pessoas:

60 g chocolate culinario
150 g cerejas com pé ( se tiver)
4 bolas gelado de iogurte com frutos silvestres

Preparação:

CEREJAS

Ricas em antioxidantes como as antocianinas, vitamina C e beta-caroteno ( percursor de vitamina A) são ainda ricas em minerais como o potássio, fósforo e cálcio.
Disponiveis nos meses de Junho e julho, dado o seu valor energético ( sensivelmente o dobro dos morangos) constituem um snack muito valioso.
Aproveite ainda os seus pés na preparação de tisanas.


* Pique o chocolate em pedacinhos pequenos, deite-o numa taça e derreta em banho- maria sobre lume brando, cuidadosamente para que não respingue água para dentro de chocolate.

* Mexa o chocolate e mergulhe as cerejas.

* Distribua as cerejas pelos pratos de servir ou taças com as bolas de gelado


CIRESE TRASE PRIN CIOCOLATÃ CU ÎNGHETATÃ


Pentru 4 persoane:

60 g ciocolatã culinarã

150 g cirese cu coditã de preferintã

înghetatã
friscã si topping optional


Preparare:

* Ciocolata se rupe bucãti si se pune pe baie de aburi la topit.
* Ciresele spãlate se trec prin ciocolata caldã, cu grijã dacã au codite, sa nu atinga ciocolata.
* În cupe sau farfuri de desert mai adânci se pune înghetata, apoi ciresele.
Decorati dupã plac.

Ciresele sunt disponibile pe piatã proaspete lunile iunie si iulie, deasemenea le putem congela , prepara diferite compoturi si dulceturi...
Au valoare energeticã dublu fatã de cãpsuni, deci cei care tin dietã trebuie sa aibã grijã sã nu depãseascã 10 cirese proaspete pe zi.

În relatie cu reteta de mai sus, folositi înghetatã si ciocolatã diet :)
Piciorusele de la cirese se pãstreazã, din ele vom prepara ceai .

2 comentários: