sábado, 11 de junho de 2011

Lombo Pimenta no forno / Muschi cu piper la cuptor

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg. muschi de porc sau vacã
9-10 linguri ulei de mãsline
sucul de la 1 portocalã
sare groasã
piper mãcinat negru si boabe
1 cãpãtânã micã de usturoi pisat
2-3 linguri pastã de ardei
vin rosu (rosé sau alb)
foi de dafin
Condimente:dupã plac ,busuioc, cimbru, mãrar, curcuma,piri piri optional...


Mod de preparare:
Carnea se poate tãia felii sau lãsa intreagã:))
Usturoiul pisat se freacã bine cu sare, se unge carnea.
Condimenteazã, adaugã sucul, pasta de ardei, piper, foi de dafin, ulei, si vin cât sã acopere carnea putin.
Se lasã la rece o zi.
Se pune carnea in tavã sau vas de cuptor, cu tot cu marinatã.Se acoperã cu folie de aluminiu si se dã la cuptor,având grijã sã se "irige" cu propriul sos :))
Am sevit cu cartofii natur si salatã verde.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário