domingo, 12 de junho de 2011

Mousse din fructe de pãdure

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pt.4 persoane:350gr.fructe de padure congelate
150gr.zahar si1 baton de scortisoara
sucul de la 1 lamaie
400ml smantana pt frisca rece si100gr.zahar
1 pliculet zahar vanelat sau aroma.


Mod de preparare:
Pastreaza fructe pt. decor.Fructele,150 gr.zahar(poti pune mai mult,depinde de gustul fiecaruia),scortisoara si sucul de lamaie se caramelizeaza pana cand,ajunge la "punctul de strada"(atunci cand amestecand cu o lingura de lemn in fundul recipientului se "deschide"un fel de strada care ne permite sa vedem bine fundul recipientului,se obtine la temp.de 115C).www.receitasemenus.net-pontos de açucar.Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.2)Bate smantana tare,apoi adauga zaharul si vanilia treptat,bate bine.3)Amesteca jumatate de frisca cu crema de fructe.Pune crema in 4 pahare de desert(eu am pus in mai multe mici) ,restul de frisca si decoreaza cu fructele pastrate,sau alterneaza.Se da la rece.

Sem comentários:

Enviar um comentário