terça-feira, 14 de junho de 2011

Costitã la cuptor în sos de miere

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Aprox.1kg costita proaspata de porc
1 capatana mare de usturoi
ulei de masline sau margarina culinara
1 lingura miere
1 lingurita pasta de ardei
1 lamaie.Condimente: caril(optional)
açafrao indian(curcuma sau sofran)
cimbru si patrunjel deshidratat
seminte chimion
sare mare
piper macinat si boabe
boia picanta
foi de dafin.Pt cartofii gratinati:aprox.1 kg cartofi
100gr bacon
150gr branza emmental.


Mod de preparare:
Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ardei,piper boabe si foi de dafin.Separat se amesteca mierea(topita)cu sucul de la jumatate lamaie si açafrao.Se toarna peste carne si se amesteca bine.Cine vrea poate sa puna f putin ulei de masline,si 1,5 dl vin alb.Se da la rece 8-12 ore.Inainte sa mearga la cuptor se acopera cu folie de aluminiu,care se va scoate cu 10 min.inainte de final.Se da la cuptor cca.20-25 min.Intre timp cartofi se taie rondele si se fierb in apa cu sare si piper pe jumatate.Se strecoara.Intr-o tigaie se pun 10 linguri de ulei de masline si se caleste putin baconul cu 5 catei de usturoi taiati feliute,se adauga cartofii,si se condimenteaza cu piper si marar(oregano cui ii place).Nu se pune sare.Se pune intr-un vas termorezistent,deasupra se pune branza si se da la cuptor cca 15min.Se poate face mujdei pt.iubitori de usturoi,merge cu muraturi.Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário