sábado, 11 de junho de 2011

Ouã umplute cu ton si maionezã de usturoi / Ovos recheados com pasta de atum

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
8-10 ouã fierte
1 ceapã mare
2-3 cãtei de usturoi
1 cutie mare de ton în ulei de mãsline
maionezã
piper
pãtrunjel
suc de lãmâie
cepsoarã


Mod de preparare:
Pasta de ton este preferata mea pt. sandviciuri, pe pâine, baghetã sau pâine prãjitã.

Pentru masa de Paste, obisnuiesc in fiecare an sa pregãtesc ouã rosii, iar ouãle umplute le ador de micã.
Anul acesta am fãcut o exceptie...la umpluturã :)

Au iesit tare bune:)

1) Ouãle fierte se taie pe lung, si se pãstreazã albusele.

2) Într-un pahar special pt. blender sau o cutie de plastic înaltã pune gãlbenusele, dacã considerati ca sunt prea multe puneti 2 gãlbenuse fierte doar.

3) Adaugã ceapa tãiatã gros, usturoiul, tonul scurs bine de ulei, piper, pãtrunjel tocat, suc de lãmâie si maionezã dupã plac. Mixeazã bine cu blenderul.

4) Se umplu jumãtãtile de albuse si se aseazã pe un strat de maionezã sau salatã verde cu umplutura în jos.
Am presãrat cebolinho ( cepsoarã) deasupra.

Poftã bunã :)

www.cozinhaderamona.blogspot.com
Voteaza

Sem comentários:

Enviar um comentário