domingo, 12 de junho de 2011

Tort de cãpsuni cu friscã

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blat:6 oua
200gr.zahar
coaja rasa de la o lamaie
200gr.faina
1 lingurita praf de copt
esenta vanilie optional.Crema si ornament:400ml.smantana pt frisca
100gr.zahar
aprox.400gr.capsuni
granule de ciocolata.


Mod de preparare:
1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate de faina,jumate albuse,apoi restul,la urma praful de copt.2)Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,se da la cuptor cca.35 min.3)Rece se taie pe jumate.Acum daca folositi capsuni proaspete,acestea se taie feliute si se pun peste blat,salveaza cateva pt. decor.Ale mele erau congelate,am optat sa le caramelizez cu 3 linguri de zahar si un baton de scortisoara,sa iasa ca o dulceata...am turnat peste blat.4)Se bate smantana frisca cu zaharul,se pune o parte peste capsuni,iar cu restul se decoreaza tortul.Se poate decora cu granule de ciocolata,ciocolata rasa sau sos...Am facut pt o cina romantica,o zi speciala....Pofta buna!

Sem comentários:

Enviar um comentário