Cinco Quartos de Laranja, faz seis anos e para comemorar este aniversário participo ao desafio Seis anos e uma receita com laranja.
Preparei os muffins com parfume de rosas e laranja, prontos para ir a festa !
( versiunea in limba românã este in jos)
Para 12 muffins
200 g farinha e 1 colher ( chá) fermento em pó
1/2 colher ( chá) sal
50 g manteiga sem sal derretida
150 açúcar
1 ovo
1-2 colheres água de rosas
120 ml soro de leite coalhado ( ou leite misturado com 15 ml sumo de limão)
1/2 colher ( chá) vinagre de vinho branco e 1/2 colher ( chá) bicarbonato de sódio
100 g lascas de chocolate branco
raspa de 1 laranja pequena
Cobertura
100 g chocolate branco partido
150 g ricotta ou mascarpone
raspa de 1 laranja pequena
2 colheres açúcar em pó
Botões de rosa, Irão ou flores comestiveis
raspas de chocolate branco e corações de açúcar
Preparação
* Misture farinha, com sal e fermento em pó ; á parte amasse bem a manteiga com o açúcar, raspa de laranja , ovo e água de rosas.
* Acrescente 1/3 mistura de farinha e 1/2 soro de leite coalhado ao mistura de manteiga e bata bem, assim os restante ingredientes até acabar. Por fim, acrescente o vinagre misturado com bicarbonato e lascas de chocolate.
* Divida massa pelas formas de papel e leve cozer ao forno previamente aquecido a 180ºC, ventilado cerca de 20 min.
Retire e deixa amonar.
Para cobertura
Leve chocolate derreter ao banho maria, e misture bem com o queijo, raspa de laranja e o açúcar.
Decore ao gosto :)
Ingrediente
200 gr fãinã, 1 linguritã praf de copt si 1/2 linguritã sare
coaja rasã de la o portocalã micã
50 gr unt topit, 150 gr zahãr, 1 ou si 1-2 linguri apã de trandafiri culinarã
120 ml buttermilk ( lapte + 15 ml suc de lãmâie)
1/2 linguritã otet de vin alb + 1/2 linguritã bicarbonat
100 gr ciocolatã albã rasã gros sau bucãti mici
Frosting
100 gr ciocolatã albã
100 gr ricotta sau mascarpone
coaja rasa de la o portocalã micã
2 linguri zahãr pudrã
pupi de trandafiri iranieni sau petale de trandafiri...flori comestibile...
Preparare
* Amestecã fãina cu sarea si praful de copt.
Separat mixeazã untul cu zahãrul, oul , coaja de portocalã si apa de trandafiri.
* Peste amestecul de unt, adaugã treptat 1/3 din amestecul de fãinã, 1/2 buttermilk si tot asa pânã se
terminã ingredientele.
La urmã pune bicarbonatul stins cu otet si ciocolata, amestecã si pune in formele de hârtie.
*Dã la copt, cuptor pre încãlzit la 180ºC, circa de 20 min. ventilat.
Scoate si lasã la rãcit.
Pentru frosting
Topeste ciocolata ruptã pe baie de aburi si amestecã cu brânza, zahãrul si coaja de portocale.
Decoreazã dupã plac.
Acesti muffinsi i-am pregãtit special pentru cea de a 6 a aniversare a blogului Cinco quartos de laranja.
Serviti vã rog!
Preparei os muffins com parfume de rosas e laranja, prontos para ir a festa !
( versiunea in limba românã este in jos)
Para 12 muffins
200 g farinha e 1 colher ( chá) fermento em pó
1/2 colher ( chá) sal
50 g manteiga sem sal derretida
150 açúcar
1 ovo
1-2 colheres água de rosas
120 ml soro de leite coalhado ( ou leite misturado com 15 ml sumo de limão)
1/2 colher ( chá) vinagre de vinho branco e 1/2 colher ( chá) bicarbonato de sódio
100 g lascas de chocolate branco
raspa de 1 laranja pequena
Cobertura
100 g chocolate branco partido
150 g ricotta ou mascarpone
raspa de 1 laranja pequena
2 colheres açúcar em pó
Botões de rosa, Irão ou flores comestiveis
raspas de chocolate branco e corações de açúcar
Preparação
* Misture farinha, com sal e fermento em pó ; á parte amasse bem a manteiga com o açúcar, raspa de laranja , ovo e água de rosas.
* Acrescente 1/3 mistura de farinha e 1/2 soro de leite coalhado ao mistura de manteiga e bata bem, assim os restante ingredientes até acabar. Por fim, acrescente o vinagre misturado com bicarbonato e lascas de chocolate.
* Divida massa pelas formas de papel e leve cozer ao forno previamente aquecido a 180ºC, ventilado cerca de 20 min.
Retire e deixa amonar.
Para cobertura
Leve chocolate derreter ao banho maria, e misture bem com o queijo, raspa de laranja e o açúcar.
Decore ao gosto :)
Ingrediente
200 gr fãinã, 1 linguritã praf de copt si 1/2 linguritã sare
coaja rasã de la o portocalã micã
50 gr unt topit, 150 gr zahãr, 1 ou si 1-2 linguri apã de trandafiri culinarã
120 ml buttermilk ( lapte + 15 ml suc de lãmâie)
1/2 linguritã otet de vin alb + 1/2 linguritã bicarbonat
100 gr ciocolatã albã rasã gros sau bucãti mici
Frosting
100 gr ciocolatã albã
100 gr ricotta sau mascarpone
coaja rasa de la o portocalã micã
2 linguri zahãr pudrã
pupi de trandafiri iranieni sau petale de trandafiri...flori comestibile...
Preparare
* Amestecã fãina cu sarea si praful de copt.
Separat mixeazã untul cu zahãrul, oul , coaja de portocalã si apa de trandafiri.
* Peste amestecul de unt, adaugã treptat 1/3 din amestecul de fãinã, 1/2 buttermilk si tot asa pânã se
terminã ingredientele.
La urmã pune bicarbonatul stins cu otet si ciocolata, amestecã si pune in formele de hârtie.
*Dã la copt, cuptor pre încãlzit la 180ºC, circa de 20 min. ventilat.
Scoate si lasã la rãcit.
Pentru frosting
Topeste ciocolata ruptã pe baie de aburi si amestecã cu brânza, zahãrul si coaja de portocale.
Decoreazã dupã plac.
Acesti muffinsi i-am pregãtit special pentru cea de a 6 a aniversare a blogului Cinco quartos de laranja.
Serviti vã rog!
Mi-ar place si mie sa gasesesc la noi apa de trandafiri si pupi de trandafiri comestibili...
ResponderEliminarNici aici nu se gãsesc usor, eu i-am cumpãrat de la magazinul englezilor la un pret destul de ridicat.
ResponderEliminarPoti sa ii comanzi pe internet...
Ce-as manca un trandafir din acela.Pup!
ResponderEliminarAm si pentru tine, pupici :)
EliminarTu consigues fazer dieta com estas coisas boas!
ResponderEliminarMuito dificil mesmo , mas posso provar só :D
EliminarMa intreb ce nebunie de arome ai avut acolo cu ingredientele astea!
ResponderEliminarParfum de trandafiri si portocalã...nu mai am nici una:)
EliminarOlá Ramona,
ResponderEliminarque muffins lindos e super apetitosos.
Adorei o pormenor da rosa em cada um dos muffins e do bilhete! :)
Obrigada pelo carinho e pela participação.
Um beijinho grande.
Fico muito contente!obrigada pele visita, espero que voltas na minha cozinha...
EliminarCe bunatati delicioase!
ResponderEliminarServeste! pupici:)
EliminarAdorei a receitinha! Super original e criativa e com um aspecto muito tentador :)
ResponderEliminarBeijinhos MissB
http://arcoirisnacozinha.blogspot.com/
Obrigada, tenho para ti tmb. :) bjs
Eliminarwow wow WOW!, apa de trandafiri am , si acum se gaseste si in diverse magazine, legat de trandafiri, doar petale am gasit dar pupi nu:( dar am sa gaut pe magazinele online. te pup
ResponderEliminarMã bucur cã i-ti plac , cu sigurantã vei gãsi si pupi :D
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