sábado, 30 de junho de 2012

Raspberry and Almond Madeira Cake/ Prãjiturã de zmeurã si migdale

De câte ori vreau o retetã bunã si rapidã rãsfoiesc retetele Good Food,  cam la 3 zile gãtesc ceva simplu sã pãpãm dimineata înainte sã mergem la servici.
Sper sã vã placã si vouã :)









Ingrediente

175 gr unt topit
175 gr zahãr
1 linguritã extract de vanilie
3 ouã bãtute usor
50 gr migdale feliate
coaja rasã si sucul de la o portocalã mare
200 gr fãinã cu agent de crestere
200 gr zmeurã proaspãtã sau congelatã
zahãr pudrã si migdale feliate pentru decor



Preparare

Pregãteste cuptorul la 180ºC si unge o formã cu grãsime, tapeteazã cu hârtie vegetalã.

Mixeazã spumã zahãrul cu untul, vanilia si coaja de portocalã. Adaugã ouãle  si continuã sã mixezi.

Pãstreazã migdale pentru decor iar restul adaugã la blat, la fel si sucul de portocalã, fãina si zmeura la urmã amestecând cu o lingurã.
Toarnã în formã si presarã migdalele pãstrate deasupra. Dã la copt, verificã cu scobitoarea dacã sa copt, nu trebuie sã se usuce in cuptor, va isi mai umedã din caza fructelor.
Rece se pudreazã cu zahãr.
Poftã mare!   



Ingredientes


175 g manteiga derretida
175 gr açúcar
1 colher chá extracto de baunilha
3 ovos
50 g amêndoa laminada
sumo e raspa de 1 laranja grande
200 g farinha autolevante
200 g framboesas frescas ou congeladas

Preparação

Pre aquece o forno a 180ºC, e unte uma forma com óleo e forre com papel vegetal.
Bata a manteiga com açúcar até deixar de sentir granulado, junte baunilha, ovos e raspa de laranja.
Junte as amêndoas, guardado algumas para decoração, sumo de laranja, farinha e framboesas.
Leva cozer, até o bolo ficar douradinho ( não deixa cozer demasiado).
Bom Apetite!   

16 comentários:

  1. Mmmmm!!! Merge bine la un ceai englezesc de la ora 5pm. Apropo, acuma lucrez si eu de vre-o 2 saptamani la un restaurant de lux in Dublin (Ely wine). Dar nu ca Chef, hihihi, ci ca Kitchen Porter. E o munca ce se lasa cu dureri mari la coaste. E bine ca lucrez doar 3 zile pe saptamana, ca de nu eram de mult sub tratament. Am colegi din Irlanda, Franta, Croatia, Ungaria, Polonia, Italia, China, Taiwan si eu din Romania. Un adevarat ONU. E bine aici, toti ma respecta, sunt educati, dar coastele tot ma dor. Lol!!!! Salutarile noastre, Eu si Lidia!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Waw!!!fii cu ochi pe bucãtar si pregãteste-ne si nouã specialitãti, apropo de coaste încep sã mã doarã si pe mine, cred ca trebuie trecut pe salate:))
      bjs!!!

      Eliminar
  2. Tot de zmeurica dau si la tine ? :)Arata tare bine prajiturica si sunt convinsa ca a fost un deliciu !!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Nu am gãsit fructe de pãdure proaspete in afarã de zmeurã...dar sunt in cautare:)

      Eliminar
  3. Framboesas são as minhas frutas vermelhas favoritas, deve ficar bem bom :)

    ResponderEliminar
  4. O sa mor de pofta de zmeura... si nu mai ajung sa-mi cumpar, ca de cules... cine stie cand?!
    Delicioasa prajitura!
    Pupici

    ResponderEliminar
  5. Buna ziua. Imi face o deosebita placere sa citesc blogul dumneavoastra si sa vad ce mai este nou in blogosfera culinara. Mi-ar face deasemenea placere daca ati dori sa facem un schimb de link. Blogul meu este www.retete-sanatoase.ro .Astept cu drag un e-mail de la dvs, pozitiv sau negativ la adresa office@retete-sanatoase.ro

    Cu stima,
    Anda Marinescu.

    ResponderEliminar
  6. Multumesc frumos, îmi face mare plãcere:)

    ResponderEliminar