50 min. Facil
INGREDIENTES
25 g de fermento de padeiro
1,3 dl de leite morno
500 g de farinha e 100 g de açúcar
80 g de manteiga e 2 ovos
1 pitada de sal fino
1 c.( café) de canela em pó
2 maçãs raladas; sumo de 1 limão
óleo para fritar
açúcar em pó e canela para polvilhar
1 maçã para decorar
PREPARAÇÃO
1) Desfaça o fermento no leite morno e junte aos restantes ingredientes com excepção da maçã e do sumo de limão.
Amasse bem até a massa se despegar das mãos.
2) Em seguida, adicione a maçã ralada e regada com o sumo de limão e envolva bem.
Deixe levedar em local quente até atingir o dobro de tamanho.
3) Corte a massa aos pedaços e molde bolas.
Coloque-as num tabuleiro polvilhado com farinha e deixe levedar novamente até atingir o dobro de tamanho.
Frite em gordura quente, retire e escorra.
Sirva, polvilhadas com açúcar em pó e canela, decoradas com a maçã fatiada.
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
25 gr. drojdie
150 ml. lapte cãldut
500 gr. de fãinã + fãinã.
100 gr. zahãr
80 gr. unt
2 ouã
un vârf cutit sare
1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã
2 mere rase
sucul de la o lãmâie
zahãr pudrã + scortisoarã
1 mãr pt. decor
Mod de preparare:
INGREDIENTES
25 g de fermento de padeiro
1,3 dl de leite morno
500 g de farinha e 100 g de açúcar
80 g de manteiga e 2 ovos
1 pitada de sal fino
1 c.( café) de canela em pó
2 maçãs raladas; sumo de 1 limão
óleo para fritar
açúcar em pó e canela para polvilhar
1 maçã para decorar
PREPARAÇÃO
1) Desfaça o fermento no leite morno e junte aos restantes ingredientes com excepção da maçã e do sumo de limão.
Amasse bem até a massa se despegar das mãos.
2) Em seguida, adicione a maçã ralada e regada com o sumo de limão e envolva bem.
Deixe levedar em local quente até atingir o dobro de tamanho.
3) Corte a massa aos pedaços e molde bolas.
Coloque-as num tabuleiro polvilhado com farinha e deixe levedar novamente até atingir o dobro de tamanho.
Frite em gordura quente, retire e escorra.
Sirva, polvilhadas com açúcar em pó e canela, decoradas com a maçã fatiada.
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
25 gr. drojdie
150 ml. lapte cãldut
500 gr. de fãinã + fãinã.
100 gr. zahãr
80 gr. unt
2 ouã
un vârf cutit sare
1 linguritã ( de cafea) de scortisoarã
2 mere rase
sucul de la o lãmâie
zahãr pudrã + scortisoarã
1 mãr pt. decor
Mod de preparare:
1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle.
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.
2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou...
Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.
3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...
Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!
Într-un vas pune fãina, drojdia, si în mijloc restul ingredientelor; cu exceptia merelor rase si sucul de lãmâie.
Lucrã bine aluatul, dacã este nevoie mai pune fãinã.
Aluatul trebuie sã se desprindã de pe mâini.
2) Adaugã merele amestecate cu sucul de lãmâie si amestecã bine.
Completeazã cu fãinã din nou...
Acoperã si lasã la crescut la loc cald, pânã îsi dubleazã volumul.
3) Rupe bucãti din aluat si formeazã bilute; de preferintã mici dacã le frigi în tigaie.
Eu le-am fãcut destul de mãrisoare pt. cã le-am fript în fripteuzã...deci au înotat:))
Deci, bilutele astea înainte de a le prãji sau de ce nu? se pot coace! se pun într-o tavã si se lasã sã creascã din nou pânã isi dubleazã volumul.
Abia acum mari si frumoase se prãjesc în mult ulei.
Se scot pe hârtie absorbantã si se trec prin amestec de zahãr pudrã si scortisoarã.
Eu am reusit sã decorez cu felii de mãr ; dar dacã eram cu familia cu sigurantã dispãreau:)) nici o sansã de decoruri...
Pt. cei care tin dietã...o bucatã are 377 Kcal :((
Poftã bunã!
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