segunda-feira, 14 de março de 2011

Tort însiropat de ananas si fructe de pãdure

Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blat:
6 ouã
coaja rasã de la o portocalã
200 gr. zahãr
200 gr. fãinã
1 linguritã (ceai) de praf de copt
Cremã si Decor:
1 cutie compot de ananas
500 ml. smãntânã pt friscã
100 gr. zahãr
fructe de pãdure
drajee colorate


Mod de preparare:
Acest tort este o inventie de a mea, am multe fructe de pãdure congelate, cele proaspete aici in Portugalia sunt foarte scumpe chiar si vara.
Mousse de fructe de pãdure, budincã, clãtite cu fructe sunt preferatele noastre.
Pt. acest tort se poate folosi orice compot de fructe, iar pt. cremã budincã de casã in loc de friscã.
1)Bate bine gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã, adaugã albusele spumã, fãina si praful de copt.
Unge o formã cu unt si fãinã, toarnã blatul si dã la copt la 180ºC, cca. 35 min.
Scoate dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã .
2)Taie tortul pe mijloc.
Taie ananasul in bucãti mici si pune pe foc împreunã cu sucul din compot.
Lasã sã fiarbã timp de 5 min.Lasã sã se rãceascã, scurge ananasul de suc si pune-l peste baza de blat.
Sucul se pãstreazã pt. însiropat.
3)Pune fructele de pãdure congelate intr-un bol cu putin zahãr, pune la descongelat in microunde.
Apoi pune peste bucãtile de ananas, jumate din cantitatea de fructe.
Bate bine smântâna friscã cu zaharul.
Recomandat este ca smântâna sã fie rece bine, sã nu pãtiti ca mine...
Eu am pus smântâna câteva ore la rece, dar nu a fost deajuns, nu sa bãtut tare asa cum e normal. Oricum am dat gata tortul la cinã cu prietenii :))
4)Acoperã fructele cu jumãtate din cantitatea de friscã, acoperã cu cealaltã jumãtate din blat si însiropeazã cu sucul de la compot.
5)Acoperã cu restul de friscã, fructe de pãdure si drajee colorate.
Decoreazã dupã plac.
Poftã bunã!
6 fotografii

Sem comentários:

Enviar um comentário