terça-feira, 15 de março de 2011

Tort de Biscuiti cu Cafea si Friscã




Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
7 foi de gelatinã incolorã
1 cutie (400 gr.)lapte condensat
100 ml. lapte
500 ml smântânã pt. bãtut
50 gr. zahãr
cca. 200 gr. biscuiti simpli
200 ml. cafea cãldutã
Ornament:
biscuiti simpli zdrobiti
fructe de pãdure sau fisális


Mod de preparare:
Este un tortulet rapid care place tuturor din casã.
Este un dulce tipic portughez pe care deasemenea îl putem cumpãra din majoritatea patiseriilor si supermarketurilor.Pt. cei care preferã sã îl facã acasã:
1)Bate smântâna friscã cu 50 gr. zahãr.Pãstreazã la rece.
2)Pune foile de gelatinã in apã rece pt. 3 minute. Scurge si pune la topit în bain-marie, amestecãnd pânã se topesc.
Separat amestecã laptele cu laptele condensat, încorporeazã gelatina si amestecã bine.
Adaugã la sfârsit frisca amestecãnd foarte bine.
3)Trece 7-8 biscuiti prin café si aseazãi în formã de floare deasupra unei farfuri normale rotunde.
Deasupra farfuriei pune o formã detasabilã fãrã fund.
Deci, un rând de biscuiti trecuti prin café, crema, biscuiti si tot asa pânã terminãm biscuiti.
Ultimul rând va fi de cremã.
Se orneazã cu câtiva biscuiti zdrobiti si fructe.
Se dã la rece pânã se întãreste.
Eu când fac, nu am rãbdare pânã se întãreste.Nu mie bine pânã nu tai o felie :)
Poftã bunã :)

Sem comentários:

Enviar um comentário