iscas
pimenta branca
sal
3 dentes de alho
azeite
paprika
louro
vinho branco
manjerona
aipo ou salsa fresca picada
Preparação
Manjerona (Origanum Majorana) originar de Oriente, pode substituir o orégano por ter aroma semelhante, embora mais requintata. Utilizada em combinação com as Ervas de Provence e Za"atar.
E utilzado em carnes de porco e carneiro, queijos, ovos, peixes, molho tomate, pizzas, vegetais, pães..
Combina especialmente bem com a paprika.
Da sabor a óleos e vinagres, suflês, omletes...
1)Leva fritar as iscas com um pouco de azeite, louro e o alho fatiado.
2)Refresca com o vinho e deixa reduzir.
Tempere com sal, pimenta, paprika e manjerona; deixe mai um pouco e retire.
Sirva quente com pão torrado,batatas cozidas ou fritas.
Ingrediente:
500 gr. ficat de pui
sare
piper alb
mãghiran
boia dulce
3 cãtei de usturoi feliati
2 foi de dafin
ulei de mãsline
vin alb
telinã tocatã , pãtrunjel...
Mod de preparare:
pimenta branca
sal
3 dentes de alho
azeite
paprika
louro
vinho branco
manjerona
aipo ou salsa fresca picada
Preparação
Manjerona (Origanum Majorana) originar de Oriente, pode substituir o orégano por ter aroma semelhante, embora mais requintata. Utilizada em combinação com as Ervas de Provence e Za"atar.
E utilzado em carnes de porco e carneiro, queijos, ovos, peixes, molho tomate, pizzas, vegetais, pães..
Combina especialmente bem com a paprika.
Da sabor a óleos e vinagres, suflês, omletes...
1)Leva fritar as iscas com um pouco de azeite, louro e o alho fatiado.
2)Refresca com o vinho e deixa reduzir.
Tempere com sal, pimenta, paprika e manjerona; deixe mai um pouco e retire.
Sirva quente com pão torrado,batatas cozidas ou fritas.
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa) Ingrediente:
500 gr. ficat de pui
sare
piper alb
mãghiran
boia dulce
3 cãtei de usturoi feliati
2 foi de dafin
ulei de mãsline
vin alb
telinã tocatã , pãtrunjel...
Mod de preparare:
Mãghiranul ( Origanum majorana) este originar din Orient, a fost introdus în Europa, in perioada Evului mediu; în prezent foarte apreciat în bucãtãriile grecesti si italiene...poate substitui oregano cu succes deoarece are aromã asemãnãtoare, dar, o aromã mai intensã... În bucãtãria portughezã se utilizeazã des în combinatiile cu Ierburi de Provence( carne de porc,oaie, pesti, sos de tomate, pizza, pâine...aromatizarea uleiurilor si oteturilor) si Za"atar( brânzeturi) în Tãrlie Arabe; combinã excelent cu boiaua dulce! În Portugalia este folosit de biserica catolicã si la ceremoniile religioase din perioada Pastelui.
1)Ficatul se pune la prãjit în putin ulei de mãsline, împreunã cu foile de dafin si usturoiul feliat.
Dupã ce îsi schimbã culoarea se stropeste cu o ceascã micã de vin alb si se pune capac.
2) Dupã ce sa evaporat vinul, se condimenteazã cu sare, piper,boia si mãghiran, se mai lasã putin sã se îmbine aromele.
Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garniturã.
Poftã bunã:)
1)Ficatul se pune la prãjit în putin ulei de mãsline, împreunã cu foile de dafin si usturoiul feliat.
Dupã ce îsi schimbã culoarea se stropeste cu o ceascã micã de vin alb si se pune capac.
2) Dupã ce sa evaporat vinul, se condimenteazã cu sare, piper,boia si mãghiran, se mai lasã putin sã se îmbine aromele.
Se serveste fierbinte, eu am preferat cartofi natur pt. garniturã.
Poftã bunã:)
Trebuie sa fie buni ficateii preparti asa. Cu maghiran nu am facut niciodata.
ResponderEliminarCate retete bune pe aici ..o sa mai revin !
ciao!
Merçi mult, Nico:) sunt la început...te pup!
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