Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Chec:
280 gr. unt
300 gr. zahãr
coaja rasã de la o portocalã
5 ouã
300 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
1 iaurt natural
Cremã si Decor:
300 gr. "Creme Pasteleiro"*
3 linguri lapte sau smântânã lichidã
1 vãrf cutit zahãr vanilat
1 rodie
coajã rasã de portocalã
perle din zahãr
Mod de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Chec:
280 gr. unt
300 gr. zahãr
coaja rasã de la o portocalã
5 ouã
300 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
1 iaurt natural
Cremã si Decor:
300 gr. "Creme Pasteleiro"*
3 linguri lapte sau smântânã lichidã
1 vãrf cutit zahãr vanilat
1 rodie
coajã rasã de portocalã
perle din zahãr
Mod de preparare:
Special pt. Cãtãlina :)
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.
La urmã pune iaurtul si amestecã bine.
2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.
Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.
3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):
Pune la fiert 250 ml lapte.
Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.
Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.
Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.
Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.
Poftã bunã!
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile pe rând, mixând bine dupã fiecare.Apoi, albusele spumã si fãina cu praful de copt.
La urmã pune iaurtul si amestecã bine.
2)Unge o formã de chec cu unt si fãinã, toarnã preparatul si dã la copt la 190ºC pt cca. 40 min.
Dupã ce a copt, lasã sã se rãceascã si scoate din formã.
3)Pt. Creme Pasteleiro (crema de vanilie):
Pune la fiert 250 ml lapte.
Separat amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã, 1 ou întreg, 2 gãlbenuse, un vârf cutit zahãr vanelat si altul de sare finã.
Toarnã încet peste laptele fiert, amestecând încontinuu la foc mic, pânã se îngroasã.
Ia de pe foc, lasã sã se rãceascã si amestecã cu 3 linguri de lapte si vanile.
Toarnã peste chec si decoreazã cu semintele de la o rodie.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário