Ingredientes:
1 kg assas de frango
vinho branco
ketchup
sal e pimenta
salsa fresca picada
2-3 colheres de oleo alimentar ou azeite
piri piri caseiro
Preparação:
1)Aquece oleo numa frigideira.
Coloque as assas e tempere.
2) Cobre com ketchup e vinho.
Ponha tampa e deixa cozinhar em lume medio, virando de vez em quando.
Sirva quente com batatas fritas e tambem um salada de espinarfes frescos.
Fica uma delicia, tem de experimentar :)
ARIPIOARE DE PUI PICANTE ÎN SOS DE VIN
Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
aripi de pui
vin alb
3-4 cãtei de usturoi
sare si piper
ketchup dulce sau picant
piri piri de casã ( sos de chili) sau tabasco
pãtrunjel
Mod de preparare:
1 kg assas de frango
vinho branco
ketchup
sal e pimenta
salsa fresca picada
2-3 colheres de oleo alimentar ou azeite
piri piri caseiro
Preparação:
1)Aquece oleo numa frigideira.
Coloque as assas e tempere.
2) Cobre com ketchup e vinho.
Ponha tampa e deixa cozinhar em lume medio, virando de vez em quando.
Sirva quente com batatas fritas e tambem um salada de espinarfes frescos.
Fica uma delicia, tem de experimentar :)
ARIPIOARE DE PUI PICANTE ÎN SOS DE VIN
Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
aripi de pui
vin alb
3-4 cãtei de usturoi
sare si piper
ketchup dulce sau picant
piri piri de casã ( sos de chili) sau tabasco
pãtrunjel
Mod de preparare:
Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei.
Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales sosul... este absolut delicios!
1) Se pun la prãjit aripioarele condimentate cu sare, piper, usturoiul zdrobit, sos picant dupã plac, foarte putin ulei pt. cã aripile vor lãsa grãsime, ketchup cât sã acopere aripile, la fel vin, cât sã acopere.
2) Pune capac; întoarce aripile si lasã la prãjit.
3) Când a scãzut vinul si aripile sunt gata.
Se iau de pe foc, se presarã pãtrunjel si se servesc imediat fierbinti!
Am servit cu cartofi prãjiti si salatã de spanac proaspãt.
Poftã bunã!
Am încercat si cu pastã de tomate ( bulion) dar gustul nu a iesit asa de bun, recomand ketchup.
Sosul de piri piri adevãrat ( foarte puternic) este cel fãcut acasã.
Pt. cei interesati vã pot da reteta.
Nu puneti mult sos picant, este mai bine mai putin, asa dacã mai este nevoie se poate adãuga la final sau mai bine, la servire se pune sosul picant într-o sosierã fiecare se serveste dupã plac :)
Putin despre ardei picanti...
Ardei iuti apartin familiei Capiscum.
Existã sute de tipuri diferite care variazã ca mãrime, culoare, gust si nivel de "picant".
Dupã ce sunt mãcinati, unele specii servesc pt. a face boiaua picantã ( pimenta-de-caiena) sau paprika.
Chiar dacã ne " arde pe limbã" si "ne dau lacrimile" ardei iuti au calitãti medicinale:
* Sunt bogati in vitaminele A,B1, B2,C, Esi niacina;
*Previn infartul deoarece au efect vasodilatator
* Sunt antioxidanti pt. cã încetineste îmbãtrânire timpurie si sunt anti-inflamator
*Previne cancerul: de prostatã de exp
* Ajutã la arderea caloriilor
*Contin mai multã vitamina C decât portocalele!!!
*Regleazã colesterolul
*antibacterian, antifungic, antireumatic
Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales sosul... este absolut delicios!
1) Se pun la prãjit aripioarele condimentate cu sare, piper, usturoiul zdrobit, sos picant dupã plac, foarte putin ulei pt. cã aripile vor lãsa grãsime, ketchup cât sã acopere aripile, la fel vin, cât sã acopere.
2) Pune capac; întoarce aripile si lasã la prãjit.
3) Când a scãzut vinul si aripile sunt gata.
Se iau de pe foc, se presarã pãtrunjel si se servesc imediat fierbinti!
Am servit cu cartofi prãjiti si salatã de spanac proaspãt.
Poftã bunã!
Am încercat si cu pastã de tomate ( bulion) dar gustul nu a iesit asa de bun, recomand ketchup.
Sosul de piri piri adevãrat ( foarte puternic) este cel fãcut acasã.
Pt. cei interesati vã pot da reteta.
Nu puneti mult sos picant, este mai bine mai putin, asa dacã mai este nevoie se poate adãuga la final sau mai bine, la servire se pune sosul picant într-o sosierã fiecare se serveste dupã plac :)
Putin despre ardei picanti...
Ardei iuti apartin familiei Capiscum.
Existã sute de tipuri diferite care variazã ca mãrime, culoare, gust si nivel de "picant".
Dupã ce sunt mãcinati, unele specii servesc pt. a face boiaua picantã ( pimenta-de-caiena) sau paprika.
Chiar dacã ne " arde pe limbã" si "ne dau lacrimile" ardei iuti au calitãti medicinale:
* Sunt bogati in vitaminele A,B1, B2,C, Esi niacina;
*Previn infartul deoarece au efect vasodilatator
* Sunt antioxidanti pt. cã încetineste îmbãtrânire timpurie si sunt anti-inflamator
*Previne cancerul: de prostatã de exp
* Ajutã la arderea caloriilor
*Contin mai multã vitamina C decât portocalele!!!
*Regleazã colesterolul
*antibacterian, antifungic, antireumatic
Sem comentários:
Enviar um comentário