terça-feira, 15 de março de 2011

Orez dulce cu Rodii



Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
250 gr. orez carolino ( arborio)*
500 ml. lapte
500 ml + 250 ml apã
150-200 gr. zahãr
coajã de lãmâie
sare
1 baton scortisoarã
1-2 rodii


Mod de preparare:
Incã o retetã cu rodii...
De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este tipul de orez cu bob rotund.
Orezul cu bob rotund este bogat in amidon si are tendinta de a se lipi in timpul fierberi, ceea ce îi dã o consistentã cremoasã , indispensabil la confectionarea risotturilor si deserturilor.
Secretul pt. un orez fiert este sã nu se punã la inceput zahãrul, pt. cã are o enzimã care nu îi permite orezului sã fiarbã in contact cu zahãrul.
1)Fierbe laptele cu 500 ml apã si putinã sare.
2)Adaugã orezul si lasã la fiert la foc mic cca. 20 min. amestecând ocazional.
3)In alt recipient pune la fiert 250 ml de apã cu coaja de lãmâie, scortisoara si zahãrul.Amestecã pânã când se dizolvã zahãrul.Scoate batonul si coaja de lãmâie.
3)Pune semintele de la 1 rodie si lasã la fiert 5-7 min.
Filtreazã sucul.
4)Amestecã sucul cu orezul si lasã la fiert pânã scade tot lichidul.Ia de pe foc.
Chiar dacã se pune sucul de rodii orezul nu i-si va schimba culoarea, de aceea noi punem pt. efect putin sirop de rodii din comert.
Lasã orezul câteva minute, distribuie in cupe si decoreazã cu restul de rodie proaspãtã.
Poftã bunã

Sem comentários:

Enviar um comentário