quarta-feira, 2 de março de 2011

Doce da Casa (Desertul Casei)

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 cutie lapte condensat cca. 400 gr.
biscuiti simpli (3-4 biscuiti pt. fiecare portie)
cafea tare cca. 200 ml
1 plic budincã de vanilie
smântânã pt. friscã
Decor:
biscuiti sfãrâmati
biscuiti cu glazurã de ciocolatã


Mod de preparare:
Este un desert care se gãseste în majoritatea restaurantelor si cafenelelor din Portugalia, este foarte ieftin si usor de fãcut iar rezultatul e un deliciu :) Este si preferatul meu.
1)Pregãtim cafeaua si o punem intr-un bol sau farfurie adâncã.
2)Se pregãteste budinca conform instructiunilor de pe plic, se lasã la rãcit. Cãldutã se amestecã cu laptele condensat.
3) Se bate smântâna cu 2 linguri de zahãr, pânã obtinem friscã si se pãstreazã la rece.

4)In cupe pt. înghetatã sau chiar o formã lungã rectangularã, se pun biscuiti dati prin cafea (fiecare pune dupã plac).
Se toarnã budincã peste fiecare, iar un rând de biscuiti dati prin cafea si la urmã frisca.
5)Se decoreazã cu biscuiti sfãrâmati, eu am tãiat în douã câtiva biscuiti cu glazurã si am pus în top.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário