sexta-feira, 4 de março de 2011

Delicias de cãpsuni


Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat:
4 ouã
2 gãlbenuse                                               
180 gr. zahãr
150 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
2 linguri de unt
Crema:
6 foi de gelatinã incolorã
300 gr. cãpsuni
vin de Porto sau apã
1 baton de scortisoarã
150 gr.zahãr
1 iaurt natural
200 ml. smântânã pt. bãtut
Decor:
zahãr pudrã
cãpsuni
mentã proaspãtã


Mod de preparare:
1) Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.
Aprinde cuptorul la 180ºC.
2) Bate bine ouãle întregi cu gãlbenusele; adaugã zahãrul si continuã sã bati, pânã se obtine un preparat firm.
Adaugã fãina cu praful de copt ; amestecã si adaugã untul topit.
3) Toarnã în tavã si dã la copt cca. 35 min.
Se lasã la rãcit, când este cãldut se taie pe jumãtate.
Pt.Cremã:
1)Cãpsunile se spalã bine; se taie bucãti mici si se pun la fiert cu zahãrul si putinã apã sau vin de Porto si batonul de scortisoarã.
Se lasã sã fiarbã pânã se sparg.
Se reduc la piure ; adaugã gelatina ( pe care o pregãtim conform instructiunilor de pe plic).
Sunt mai multe tipuri de gelatinã în comert, poate fi chiar si pudrã; atunci calculãm pt. cât lichid avem în cremã, cantitatea de gelatinã.
Lasã sã se rãceascã si la urmã adaugã iaurtul si smântâna bãtutã.
Dã la rece, pânã se încheagã.
Unge o parte din blat cu cremã si recompune cu cealaltã.
Dã la rece.
Taie pãtrãtele si decoreazã.
Poftã Bunã!
Conservarea cãpsunilor:
Dupã ce le cumpãrãm se pun imediat la frigider la o temperaturã mai micã de 4ºC.
Se pot deasemenea congela. Chiar dacã la descongelare nu vor fi aspectuase, sunt foarte bune. Putem deasemenea prepara batidos, înghetãti, sucuri si prãjituri.
8 fotografii

Sem comentários:

Enviar um comentário