Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
4-5 medalioane de Pescada sau alt peste
creveti
50 ml. vin alb
50 ml. lapte
1 lingurã bulion
jumate de lãmâie
sare, piper, usturoi granulat
2 linguri de fãinã
2 linguri de ulei de mãsline
Mod de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
4-5 medalioane de Pescada sau alt peste
creveti
50 ml. vin alb
50 ml. lapte
1 lingurã bulion
jumate de lãmâie
sare, piper, usturoi granulat
2 linguri de fãinã
2 linguri de ulei de mãsline
Mod de preparare:
1) Medalioanele se condimenteazã cu sare, piper, usturoi, vin, lapte si sucul de lãmâie.
Se lasã la marinat câteva ore.
2) Scurge bine pestele de marinatã.
Marinata se pune intr-o crãticioarã la fiert. Cãnd incepe sã fiarbã se pun creveti decojiti si se lasã la fiert mai 5 minute.
3)Scoate creveti si pãstreazã-i.
4)Intr-o crãticioarã pune 1 lingurã de ulei de mãsline si 2 linguri de fãinã, adaugã incetul cu incetul sosul de la creveti si lasã sã fiarbã pânã se ingroasã (tip sos Bechamel), se mai poate pune lapte dacã este nevoie.
5)Conimenteazã dacã mai este nevoie, pune bulionul si creveti pãstrati.
6)Intr-o tigaie antiaderentã pune restul de ulei de mãsline si prãjeste pestele.
Serveste medalioanele cu creveti deasupra si sosul.
Se poate servi cu spanac soté, cartofi prãjiti sau orez.
Poftã bunã!
Se lasã la marinat câteva ore.
2) Scurge bine pestele de marinatã.
Marinata se pune intr-o crãticioarã la fiert. Cãnd incepe sã fiarbã se pun creveti decojiti si se lasã la fiert mai 5 minute.
3)Scoate creveti si pãstreazã-i.
4)Intr-o crãticioarã pune 1 lingurã de ulei de mãsline si 2 linguri de fãinã, adaugã incetul cu incetul sosul de la creveti si lasã sã fiarbã pânã se ingroasã (tip sos Bechamel), se mai poate pune lapte dacã este nevoie.
5)Conimenteazã dacã mai este nevoie, pune bulionul si creveti pãstrati.
6)Intr-o tigaie antiaderentã pune restul de ulei de mãsline si prãjeste pestele.
Serveste medalioanele cu creveti deasupra si sosul.
Se poate servi cu spanac soté, cartofi prãjiti sau orez.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário