sexta-feira, 4 de março de 2011

Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)
                           

                                 
Ingrediente:
1 pui mare de câmp tãiat bucãti
50 gr. bacon bucãti                                              
2 cepe tocate
3-4 cãtei de usturoi tocati
3 morcovi tãiati rondele
1 conservã mare de ciuperci Paris
1 pahar de vin alb
ulei de mãsline
sare, piper
sofran sau boia
cimbru
sucul de la o lãmâie
Pt. garniturã:
1 kg. cartofi albi fierti in coajã                
2 rosii si 1 ceapã tãiate rondele
sofran, sare aromaticã
busuioc
unt
optional mãsline negre si brânzã rasã


Mod de preparare:
Este o mâncare pe care o gãtim cu plãcere la o masã pt. familie si prietenii care de obicei tine pânã târziu.
Ia ceva timp dar meritã.
Am redus din cantitate deoarece am gãtit pt. 2 persoane.
1)Baconul se prãjeste în putin ulei de mãsline si se scoate pe o farfurie.
2)In acelasi ulei se soteazã ceapa, usturoiul, morcovii si ciupercile.
Se scot si se pãstreazã lângã bacon ;în uleiul rãmas se prãjeste puiul condimentat si stropit cu sucul de lãmâie, se adaugã vinul si se lasã la foc mic pânã scade la jumãtate.Se adaugã restul ingredientelor pãstrate si se mai lasã sã fiarbã putin la foc mic, la urmã se pune boiaua.
Pt. garniturã:
1) Unge o formã termorezistentã cu unt, pune cartofii decojiti si tãiati rondele, deasupra rosiile, ceapa, condimentele si bucãtile de unt.Dã la cuptor pt. cca. 20 min.
Se serveste cu o salatã verde.
Poftã bunã!

Sem comentários:

Enviar um comentário