Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Caramel
1 papaia sau mamão
1 cutie de lapte condensat
3 ouã intregi si 5 gãlbenuse
1 lingurã amidon de porumb (maizena)
2,5 dl lapte
coaja rasã de la o lãmâie
menta proaspãtã
Mod de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Caramel
1 papaia sau mamão
1 cutie de lapte condensat
3 ouã intregi si 5 gãlbenuse
1 lingurã amidon de porumb (maizena)
2,5 dl lapte
coaja rasã de la o lãmâie
menta proaspãtã
Mod de preparare:
1)La cuptor se pune o tavã cu apã sã fiarbã.
O formã tip chaminé se unge cu caramel lichid.
2)Se decojeste papaia, eu am cumpãrat mamão, e acelasi fruct dar mãmão creste mai mare.
Scoate semintele si taie cubulete.Redu totul la o pastã cu blenderul (se poate pune o frunzã de menta).
3)Amestecã pasta de mamão cu laptele condensat.
Ouãle intregi si gãlbenusurile se amestecã bine cu laptele si coaja de lãmâie (nu se bat separat).
Amestecã totul bine si toarnã in forma chaminé (de budincã).
4)Pune forma la cuptor in tava cu apã si lasã la copt in bain marié cca. 1 orã.
Scoate si lasã complet sã se rãceascã.Trebuie lãsat câteva ore la frigider, apoi se rãstoarnã cu grijã.
Se poate decora cu câteva felii de mamão si menta.
Poftã bunã!
MAMÃO SAU PAPAIA
In Angola si Mozambic (coloni portugheze) se utilizeazã numele de mamão.Sunt consumate naturale,in salate sau sucuri.
Este originar din S. Mexico si tãrile vecine, actual cultivatã in majoritatea tãrilor tropicale si USA.
Papaya, cunoscutã si ca mamão( pepene de copac) este fructul arborelui Carica papaya.
Este bogatã intr-o enzimã numitã papainã.
Beneficii:
*digestiv
*are mai multã vitamina C decât portocala si lãmâia.
*ajutã la echilibrul acido-alcalin al organismului
*diuretic,emolient, laxant
*previne diabetul, asma si icteria
*depurativ pt. sânge
*previne cancerul
Fiecare parte este pretioasã.Nativi indieni inveleau carnea cu frunze de papaya, multe ore inainte de a o pregãti pt. frãgezire. Se folosesc chiar si rãdãcinile (ceaiuri
O formã tip chaminé se unge cu caramel lichid.
2)Se decojeste papaia, eu am cumpãrat mamão, e acelasi fruct dar mãmão creste mai mare.
Scoate semintele si taie cubulete.Redu totul la o pastã cu blenderul (se poate pune o frunzã de menta).
3)Amestecã pasta de mamão cu laptele condensat.
Ouãle intregi si gãlbenusurile se amestecã bine cu laptele si coaja de lãmâie (nu se bat separat).
Amestecã totul bine si toarnã in forma chaminé (de budincã).
4)Pune forma la cuptor in tava cu apã si lasã la copt in bain marié cca. 1 orã.
Scoate si lasã complet sã se rãceascã.Trebuie lãsat câteva ore la frigider, apoi se rãstoarnã cu grijã.
Se poate decora cu câteva felii de mamão si menta.
Poftã bunã!
MAMÃO SAU PAPAIA
In Angola si Mozambic (coloni portugheze) se utilizeazã numele de mamão.Sunt consumate naturale,in salate sau sucuri.
Este originar din S. Mexico si tãrile vecine, actual cultivatã in majoritatea tãrilor tropicale si USA.
Papaya, cunoscutã si ca mamão( pepene de copac) este fructul arborelui Carica papaya.
Este bogatã intr-o enzimã numitã papainã.
Beneficii:
*digestiv
*are mai multã vitamina C decât portocala si lãmâia.
*ajutã la echilibrul acido-alcalin al organismului
*diuretic,emolient, laxant
*previne diabetul, asma si icteria
*depurativ pt. sânge
*previne cancerul
Fiecare parte este pretioasã.Nativi indieni inveleau carnea cu frunze de papaya, multe ore inainte de a o pregãti pt. frãgezire. Se folosesc chiar si rãdãcinile (ceaiuri
Sem comentários:
Enviar um comentário