Os Brócolos estão muito ricos em vitamina C e partence ao grupo de alimentos com indice glicemico baixo.
Ingredientes
400 g de batatas
100 g de cenoura
1/2 alho francês
600 g de brócolos
2 c.( de sopa) de azeite
200 g de pão duro
2 dentes de alho
sal, tomilho fresco e azeite q.b.
Preparação
1) Corte as batatas, as cenouras e o alho francês em pedaços.
Separe os brócolos em raminhos e coza tudo em água com sal.
2)Depois de cozidos os legumes, junte-lhes o azeite.
Triture até obter um creme.
3) Leva o pão a tostar, parte em cubos e leve a saltear em pouco azeite e 1 dente de alho picado.
Mais facil ainda, utilize crutons de compra...
Decore o creme com tomilho e azeite e sirva-o com os crutons.
Supã Cremã de Brocolli
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3-4 cartofi
2 morcovi
1 praz ( partea albã)
cca. 600 gr. brocolli
2-3 linguri ulei de mãsline
2-3 felii de pâine mai veche
2 cãtei de usturoi
sare
cimbrisor de câmp proaspãt
Mod de preparare:
Ingredientes
400 g de batatas
100 g de cenoura
1/2 alho francês
600 g de brócolos
2 c.( de sopa) de azeite
200 g de pão duro
2 dentes de alho
sal, tomilho fresco e azeite q.b.
Preparação
1) Corte as batatas, as cenouras e o alho francês em pedaços.
Separe os brócolos em raminhos e coza tudo em água com sal.
2)Depois de cozidos os legumes, junte-lhes o azeite.
Triture até obter um creme.
3) Leva o pão a tostar, parte em cubos e leve a saltear em pouco azeite e 1 dente de alho picado.
Mais facil ainda, utilize crutons de compra...
Decore o creme com tomilho e azeite e sirva-o com os crutons.
Supã Cremã de Brocolli
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3-4 cartofi
2 morcovi
1 praz ( partea albã)
cca. 600 gr. brocolli
2-3 linguri ulei de mãsline
2-3 felii de pâine mai veche
2 cãtei de usturoi
sare
cimbrisor de câmp proaspãt
Mod de preparare:
Brocolii are un indice glicemic foarte mic, bogat în vitamina C ; este recomandat în diverse diete si un excelent acompaniament pt. peste, carne de pasãre fiartã sau grill, puré...
1)Curãtã si spalã legumele.
2) Taie cartofi, morcovi si prazul în bucãti mici.
Separã brocolli în rãmurele.
Pune la fiert toate legumele si 1 cãtel de usturoi, toarnã apã cât sã acopere bine si putinã sare.
3) Dupã ce au fiert legumele, adaugã uleiul de mãsline.
Cu ajutorul blenderului redu totul la piure.
4)Prãjeste pâinea si taie cubulete.
Într-o tigaie pune putin ulei de mãsline, cãtelul de usturoi tocat si pâinea.
Lasã la prãjit foarte putin, cam 1 minut cel mult.
5) Serveste crema de brocolii decoratã cu cubuletele de pâine si cimbrisor tocat sau frunzulite.
Supa se poate pãstra 3-4 zile la frigider.
Este absolut delicioasã, nouã ne place mult :)
Tips:
Pune câteva fire de cimbrisor tocat înainte de a pisa supa, si redu din cantitatea de sare.
Cimbrisorul este folosit si ca înlocuitor pt. sare.
Ca sã fie mai rapid puteti folosi crutoane din comert.
Poftã bunã!
1)Curãtã si spalã legumele.
2) Taie cartofi, morcovi si prazul în bucãti mici.
Separã brocolli în rãmurele.
Pune la fiert toate legumele si 1 cãtel de usturoi, toarnã apã cât sã acopere bine si putinã sare.
3) Dupã ce au fiert legumele, adaugã uleiul de mãsline.
Cu ajutorul blenderului redu totul la piure.
4)Prãjeste pâinea si taie cubulete.
Într-o tigaie pune putin ulei de mãsline, cãtelul de usturoi tocat si pâinea.
Lasã la prãjit foarte putin, cam 1 minut cel mult.
5) Serveste crema de brocolii decoratã cu cubuletele de pâine si cimbrisor tocat sau frunzulite.
Supa se poate pãstra 3-4 zile la frigider.
Este absolut delicioasã, nouã ne place mult :)
Tips:
Pune câteva fire de cimbrisor tocat înainte de a pisa supa, si redu din cantitatea de sare.
Cimbrisorul este folosit si ca înlocuitor pt. sare.
Ca sã fie mai rapid puteti folosi crutoane din comert.
Poftã bunã!
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