Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
350 gr. unt
350 gr. zahãr
6 ouã
350 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
un vârf cutit de piper alb mãcinat
5 linguri lapte
3 mere golden si sucul de la o lãmâie
5 prune uscate
100 gr. zahãr galben pt. decor
Mod de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
350 gr. unt
350 gr. zahãr
6 ouã
350 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
un vârf cutit de piper alb mãcinat
5 linguri lapte
3 mere golden si sucul de la o lãmâie
5 prune uscate
100 gr. zahãr galben pt. decor
Mod de preparare:
1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte.
Pune fãina cu praful de copt si piperul.
La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.
2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.
Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.
3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).
Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.
Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.
Poftã bunã!
Pune fãina cu praful de copt si piperul.
La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.
2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.
Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.
3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).
Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.
Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário