Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
230 gr. unt
250 gr. zahãr
1 portocalã (coaja)
4 ouã
230 gr. fãinã
1 linguritã (ceai) praf de copt
150 gr. miez de nucã tocat gros
30 gr. cacao
200 gr. ciocolatã culinarã
Decor:
zahãr pudrã
Mod de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
230 gr. unt
250 gr. zahãr
1 portocalã (coaja)
4 ouã
230 gr. fãinã
1 linguritã (ceai) praf de copt
150 gr. miez de nucã tocat gros
30 gr. cacao
200 gr. ciocolatã culinarã
Decor:
zahãr pudrã
Mod de preparare:
Brownies este numele dat de americani, prãjiturilor de ciocolatã cu alune.
Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã, acestor ingrediente li se adaugã : fructe seci, cocos, fructe cristalizate, brânzã proaspãtã sau amestec de unt de arahide.
Îi putem servi cu inghetatã sau friscã, se mentin proaspeti câteva zile dacã se pãstreazã intr-un recipient închis.
Acesti brownies sunt de fapt o gresealã culinarã, o bibliotecarã pe nume Brownie, preparând o prãjiturã de ciocolatã a uitat sã punã praf de copt, asa cã prãjitura nu a crescut.Dar ea totusi a servit prãjitura si a avut succes, ajungând un "all-american favorite".
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã; adaugã gãlbenusele pe rând , mixând dupã fiecare si la urmã albusele spumã.
Adaugã fãina, nucile si cacao.
Unge cu unt si fãinã o tavã cu dimensiunile de 30 pe 20 cm de preferintã si toarnã blatul.
2)Rupe ciocolata in tablete si dispune-le deasupra blatului.
Dã la cuptor la 200ºC cca. 25 min.
Scoate dupã ce a copt, si rece taie pãtrate.
Serveste decorat cu zahãr pudrã.
Poftã bunã!
Brownies contin mai multã ciocolatã decãt fãinã, acestor ingrediente li se adaugã : fructe seci, cocos, fructe cristalizate, brânzã proaspãtã sau amestec de unt de arahide.
Îi putem servi cu inghetatã sau friscã, se mentin proaspeti câteva zile dacã se pãstreazã intr-un recipient închis.
Acesti brownies sunt de fapt o gresealã culinarã, o bibliotecarã pe nume Brownie, preparând o prãjiturã de ciocolatã a uitat sã punã praf de copt, asa cã prãjitura nu a crescut.Dar ea totusi a servit prãjitura si a avut succes, ajungând un "all-american favorite".
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul si coaja de portocalã; adaugã gãlbenusele pe rând , mixând dupã fiecare si la urmã albusele spumã.
Adaugã fãina, nucile si cacao.
Unge cu unt si fãinã o tavã cu dimensiunile de 30 pe 20 cm de preferintã si toarnã blatul.
2)Rupe ciocolata in tablete si dispune-le deasupra blatului.
Dã la cuptor la 200ºC cca. 25 min.
Scoate dupã ce a copt, si rece taie pãtrate.
Serveste decorat cu zahãr pudrã.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário