Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 linguri zahãr
2 linguri apã
putinã coajã de lãmâie
1 cutie lapte condensat fiert
200 ml. smântânã pt. friscã
4-5 rodii
50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
Decor:
frunze mentã
Mod de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 linguri zahãr
2 linguri apã
putinã coajã de lãmâie
1 cutie lapte condensat fiert
200 ml. smântânã pt. friscã
4-5 rodii
50 ml. vin de Porto sau Lacrima lui Ovidiu
Decor:
frunze mentã
Mod de preparare:
1)Laptele condensat se pune la fiert 45 min. in oalã de presiune (eu l-am cumpãrat fiert).Se lasã sã se rãceascã.
2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.
3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.
4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.
Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.
5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.
Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.
Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.
A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.
Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...
In Portugalia le zicem romã sau roman.
De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.
Romã (Punica Granatum):
Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.
Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.
Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.
Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...
2)Se curãtã rodiile si se pun intr-un bol.
3)Bate smântâna friscã, si pãstreazã la rece.
4)Intr-o cratitã micã se pune la fiert la foc mic :apa, semintele de rodii, zahãrul, coaja de lãmâie si Porto.
Se lasã la fiert pãnã scade cam jumate din lichid.Se lasã la rãcit.
5)Amestecã frisca cu laptele condensat bine.
Pune in formã sau cupe.Deasupra se pune siropul de rodii si se orneazã cu frunze de mentã.
Am fãcut cantitate dublã, am lãsat si pt. noi in casa si am fãcut si pt. prieteni care ne-au dat rodii.
A iesit asa de bun cã nu a mai rãmas nimic.
Luna octombrie este bogatã in rodii, cresc sãlbatec chiar,sunt foarte ieftine si in magazine dar avem prietenii care au multi pomii si nu au ce face cu ele...
In Portugalia le zicem romã sau roman.
De ziua regilor pe 6 ianuarie nu pot lipsi de pe masã.
Romã (Punica Granatum):
Este originarã din Asia Micã, Iran...a ajuns in Pen. Ibericã din mâna arabilor si era utilizatã la banchetele grecilor si romanilor.
Creste sãlbatec in Orientul Mediu, mai ales in Palestina unde existã 3 orase cu numele fructului.
Fructul se consumã proaspãt, se fac inghetate, sucuri, lichioruri si siropuri.
Se utilizeazã ca remediu pt. :infectiile bucale (gât, afte), tuse, colici, febrã, colesterol,cancer de sân si prostatã...
Sem comentários:
Enviar um comentário