Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg. muschi de porc
1 kg. cartofi dulci
2 cârnati
1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune, caise...)
foi de dafin
rozmarin proaspãt
1 cãpãtânã de usturoi
Piper si sare proaspãt mãcinate
sofran indian, paprika dulce, piri piri optional
busuioc, ierburi provence
optional sos de soia si pastã de ardei
piper boabe negru
1 lãmâie
vin alb
ulei de mãsline
2 rosii mari
1 ceapã mare
brânzã rasã optional
atã de bucãtãrie
Mujdei de usturoi:
usturoi, cepsoarã, sare, smântânã lichidã si ulei
Mod de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg. muschi de porc
1 kg. cartofi dulci
2 cârnati
1-2 morcovi fierti sau fructe seci (prune, caise...)
foi de dafin
rozmarin proaspãt
1 cãpãtânã de usturoi
Piper si sare proaspãt mãcinate
sofran indian, paprika dulce, piri piri optional
busuioc, ierburi provence
optional sos de soia si pastã de ardei
piper boabe negru
1 lãmâie
vin alb
ulei de mãsline
2 rosii mari
1 ceapã mare
brânzã rasã optional
atã de bucãtãrie
Mujdei de usturoi:
usturoi, cepsoarã, sare, smântânã lichidã si ulei
Mod de preparare:
Încã una din fripturile noastre preferate, gãtim cu drag pt. familiari si prieteni la cinã.
Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.
Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)
1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.
Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.
Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.
Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.
Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).
Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.
2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.
Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.
Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.
Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.
La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).
Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).
Serviti decorat dupã plac :)
Poftã bunã!
Acest "Lombo" de obicei il umplem cu brânzã, suncã, diverse fructe proaspete sau seci, legume, diferite tipuri de cârnati ca "farinheira" si" linguiça" si chiar murãturi.
Este mai simplu sã îl cumpãrãm din magazine gata preparat...dar eu prefer sã îl pregãtesc acasã :)
1)Muschiul se taie cu cutitul pe jumãtate cu grijã, sã îl deschidem ca pe o carte.
Se condimenteazã cu sare si piper proaspãt mãcinat pe ambele pãrti.
Separat intr-un bol se face un mujdei din: ulei de mãsline, usturoi pisat,si restul condimentelor dupã plac.
Unge bine carnea si umple cu cârnatii tãiati pe jumãtate si morcovi tãiati.Ruleazã bine si leagã bine cu ata de bucãtãrie.
Pune carnea intr-o formã, deasupra pune foile de dafin si ramul de rozmarin proaspãt (se poate lega cu ata de bucãtãrie de la început).
Toarnã cam 1 canã jumate de vin alb, sucul de la lãmâie sau otet aromat (zmeurã, rozmarin...) boabe de piper, si dã la rece pt. cel putin 12 ore.
2)Transferã carnea intr-o formã mare, în care am pus rosiile si ceapa tãiate rondele.Dacã este nevoie mai pune ulei de mãsline, eu am pus cam 9 linguri de ulei de mãsline in total.
Acoperã cu folie de aluminiu si dã la cuptor.
Între timp se curãtã cartofii si se prãjesc pe jumãtate.
Când carnea e aproape fãcutã, se ia folia de aluminiu si se pun cartofii.
La urmã se poate pune brânzã rasã (optional).
Mujdeiul l-am fãcut din putin ulei, usturoi, cepsoarã tocatã si smântânã lichidã (sau iaurt natural).
Serviti decorat dupã plac :)
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário