quinta-feira, 3 de março de 2011

Tortul Îndrãgostitilor

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blat:
6 ouã si 200 gr. zahãr
180 gr. fãinã
1 linguritã praf de copt
20 gr. cacao
Cremã:
300 gr. fructe de pãdure congelate
3 linguri de lapte
200 gr. lapte condensat
5 foi de gelatinã incolorã
200 ml smântânã pt. friscã si 2 linguri zahãr
Decor:
friscã,perle de zahãr, sirop de fructe rosii,phisalis, top de ciocolatã... 


Mod de preparare:
Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :)
1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful de copt si cacao. Amestecã bine cu telul.
2) Unge o formã de tort rotundã sau în formã de inimioarã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã blatul si dã la copt pt. 40 min. la 180ºC.
3)Pt. cremã:
Descongeleazã fructele, toarnã laptele si laptele condensat peste ele.
Cu ajutorul blenderului, redu totul la piure.
Pune foile de gelatinã la înmuiat 2 min. în apã rece ; stoarce-le bine si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecãnd încontinu. Toarnã peste fructe.
Bate smântâna friscã tare si toarnã peste preparatul anterior.
4) Taie tortul pe jumãtate si umple cu jumãtate din cantitatea de cremã ; recompune si acoperã cu restul.
Dã tortul la rece.
Pt. decor:
Se poate orna cu friscã în care sa pus putin sirop de fructe rosii (pt. culoare) perle de zahãr si scrie mesaje de dragoste cu top de ciocolatã.
Vã dorim un St. Valentine"s super "in love" :))

Sem comentários:

Enviar um comentário