Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Piept de curcan feliat (snitele)
piper negru
sare groasã
pãtrunjel sec
usturoi granulat
vin
ulei de mãsline
1 lãmâie
felii de bacon sau sonc afumat
mentã proaspãtã
atã de bucãtãrie
Pt. garniturã:
*Cartofii prãjiti
*Soté de fasole verde cu morcovi si usturoi
Mod de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Piept de curcan feliat (snitele)
piper negru
sare groasã
pãtrunjel sec
usturoi granulat
vin
ulei de mãsline
1 lãmâie
felii de bacon sau sonc afumat
mentã proaspãtã
atã de bucãtãrie
Pt. garniturã:
*Cartofii prãjiti
*Soté de fasole verde cu morcovi si usturoi
Mod de preparare:
Când cumpãr sau mi se oferã carne de pasãre, pãstrez pieptul pt. snitele sau supã, altfel nu se prea mãnâncã.
De data asta am incercat sã umplu aceste snitele cu bacon, merg si simple...
Menta este din mica mea "grãdinã", am pus-o peste rulouri si mi-a plãcut ceea ce a iesit,o aromã minunatã :)
Putin despre Menta, eu am folosit "Mentha spicata".
Originarã din Asia, este de asemenea omagiatã in mitul grec, care povesteste cã planta a fost originar nimfã, apoi a fost transformatã (Menta he).
Din Europa in India si pânã in Orient, menta a fost utilizatã la improspãtarea aerului in temple si case.
Menta simbolizeazã ospitalitatea in multe culturi.
In Grecia anticã, frunzele de mentã se frecau de mesele de banchete...
In Orient, traditional musafiri erau serviti cu ceai de menta.
Nativi americani, deasemenea foloseau menta inainte de a fi descoperitã America.
La aceastã retetã se poate renunta la bacon sau inlocui.
In loc de a prãji rulourile, se pot da la cuptor.
Deci:
1)Snitelele se bat, si se condimenteazã cu sare, piper, pãtrunjel, usturoi, sucul de lãmâie si putin vin.Se lasã câteva ore la marinat sau mai mult...
2)Peste fiecare snitel, se pune frunze de menta, bacon, si se ruleazã.Se leagã cu atã de bucãtãrie sau scobitori.Se prãjesc.
Pt. garniturã:
Am prãjit cartofii.
Soté de fasole verde:
Am fiert fasolea tãiatã in bucãti mai mici, cu morcovii tãiati si ei, in apã cu sare.Am lãsat la scurs.
Intr-o tigaie am pus la incins putin ulei de mãsline si 3 cãtei de usturoi feliati, legumele fierte si am lãsat putin.
Am luat ata de pe rulouri si le-am tãiat in jumãtate.
Am decorat cu putin busuioc.
Poftã bunã!
De data asta am incercat sã umplu aceste snitele cu bacon, merg si simple...
Menta este din mica mea "grãdinã", am pus-o peste rulouri si mi-a plãcut ceea ce a iesit,o aromã minunatã :)
Putin despre Menta, eu am folosit "Mentha spicata".
Originarã din Asia, este de asemenea omagiatã in mitul grec, care povesteste cã planta a fost originar nimfã, apoi a fost transformatã (Menta he).
Din Europa in India si pânã in Orient, menta a fost utilizatã la improspãtarea aerului in temple si case.
Menta simbolizeazã ospitalitatea in multe culturi.
In Grecia anticã, frunzele de mentã se frecau de mesele de banchete...
In Orient, traditional musafiri erau serviti cu ceai de menta.
Nativi americani, deasemenea foloseau menta inainte de a fi descoperitã America.
La aceastã retetã se poate renunta la bacon sau inlocui.
In loc de a prãji rulourile, se pot da la cuptor.
Deci:
1)Snitelele se bat, si se condimenteazã cu sare, piper, pãtrunjel, usturoi, sucul de lãmâie si putin vin.Se lasã câteva ore la marinat sau mai mult...
2)Peste fiecare snitel, se pune frunze de menta, bacon, si se ruleazã.Se leagã cu atã de bucãtãrie sau scobitori.Se prãjesc.
Pt. garniturã:
Am prãjit cartofii.
Soté de fasole verde:
Am fiert fasolea tãiatã in bucãti mai mici, cu morcovii tãiati si ei, in apã cu sare.Am lãsat la scurs.
Intr-o tigaie am pus la incins putin ulei de mãsline si 3 cãtei de usturoi feliati, legumele fierte si am lãsat putin.
Am luat ata de pe rulouri si le-am tãiat in jumãtate.
Am decorat cu putin busuioc.
Poftã bunã!
Sem comentários:
Enviar um comentário