terça-feira, 12 de março de 2013

Bavaroise cu fructe seci si sos de rodii/ Delicia de romãs e frutos secos

De când l-am pregãtit prima oarã, am fost încântati de aspectul si gustul plãcut, nu foarte dulce, mã bucur cã asa fiecare isi poate controla cantitatea de zahãr cu extra sos! desi pe  acest desert l-am pregãtit cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã, eu zic cã merge tot timpul anului. Am pregãtit o parte în formã  si  cu restul am umplut niste pãhãrele de iaurt :) recomandat!
Reteta originalã aici

versão portuguesa embaixo

600 ml smântânã
3 iaurturi naturale
10 foi de gelatinã
500 ml lapte
1 rodie
100 gr migdale
100 gr alune de pãdure
100 gr zahãr
Pentru sos (optional)
100 gr zahãr, 2 linguri apã, 2 limete, semintele de la o rodie

Preparare:

Pune gelatina la înmuiat în apã rece. Bate smântâna, adaugã zahãrul si iaurturile.
Scurge bine gelatina, adaugã la lapte si dã la microunde sã se dizolve.Toarnã apoi peste smântânã, adaugã fructele seci si semintele  de rodie ( nu uita sã lasi si pentru decorat).
Trece o formã de chec prin apã rece si toarnã crema. Dã la rece.

Dacã vrei sã sari peste sosul de limete, pregãteste un sos din fructe de pãdure sau ce ai acasa.
Dacã vrei sã îl faci : pune semintele de rodie, apa si zahãrul la fiert pânã obti un fel de caramel rosu; ia de pe foc si stoarce sucul de la limete.

Pt. a scoate usor bavaroise din formã, trece forma prin apã  cãldutã.

Receita adaptada do blogue 7 gramas de ternura.


6 dl natas 
3 iogurtes naturais
10 folhas gelatina incolor
5 dl leite
1 romã ( bagos)
100 g açúcar
100 g  amêndoa palitada
100 g avelãs

Caramelo de romã:
bagos de 1 romã, 100 g açúcar, 2 colheres sopa água, sumo de 2 limãs.


Preparação :
Coloque as folhas de gelatina a demolhar em água fria.
Bata as natas e adicione-lhes o açúcar e os iogurtes.
Escorra gelatina e junte ao leite, leva aquecer no microondas ou banho-maria. Retire, e mistura com natas.
Junte frutos secos e bagos de romã ao creme ( deixa algumas para decor).
Passe uma forma de bolo inglês por água fria e coloque o preparado ( pode por nos copos).
Guarde no frigorifico pelo menos 3 horas.
Para caramelo,leva bagos de romã, água e açúcar a ferver até atingir ponto de caramelo vermelho retire e junte sumo de limãs.

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