Luna aceasta mi-a revenit blogul Mansarda cu Bunãtãti, un blog delicios din care mi-a fost greu sã aleg.
Am pregãtit special pt. Provocarea Secretã, a cãrei gazde aceastã lunã este Adela.
BLAT/ MASSA
200 gr fãinã / 200 g farinha
100 gr unt rece/ 100 g manteiga fria
sare/sal
1 ou/1 ovo
Mixeazã untul cu fãina si sarea, adaugã oul ; va iesi un aluat sfãrâmicios. Formeazã o bilã pe care o dai la rece învelitã în folie.
Se întinde foaia si se prinde de pereti tãvi ( am uns cu ulei si am tapetat cu hârtie de copt).
Dã la cuptor cca de 10 min la 175ºC.( eu am pus la cuptor ventilat 180ºC, 5 min si am impuns aluatul cu furculita).
Misture a farinha com o sal e manteiga aos cubos, o ovo . Forme uma bola e guarde no frigorifico, numa folia de aluminiu.
Estenda a massa sobre uma tarteira forrada com papel vegetal e leva ao forno cca 5 min/ 180ºC .
Retire.
UMPLUTURÃ/ RECHEIO
500 gr ricotta
2 ouã/ 2 ovos
2-3 linguri smântânã/2-3 colheres natas
200 gr brânzã rasã /200 g queijo ralado
chives proaspã tocat/cebolinho picado
tomate cherry
sare, pipersal e pimenta
Nu am avut dar in retetã era deasemenea : ceapã verde, mãrar, rucula.
Amestecã toate cu telul , in afarã de rosii si toarnã peste tartã; decoreazã cu rosiile si dã la copt , eu am dat 10 min la 170ºC ventilat.
Misture todos os ingredientes com uma vara de arames ( guarde os tomates para decor).
Espalhe o recheio sobre a tarte e decore com os tomates; leva ao forno até dourar.
Am pregãtit special pt. Provocarea Secretã, a cãrei gazde aceastã lunã este Adela.
BLAT/ MASSA
200 gr fãinã / 200 g farinha
100 gr unt rece/ 100 g manteiga fria
sare/sal
1 ou/1 ovo
Mixeazã untul cu fãina si sarea, adaugã oul ; va iesi un aluat sfãrâmicios. Formeazã o bilã pe care o dai la rece învelitã în folie.
Se întinde foaia si se prinde de pereti tãvi ( am uns cu ulei si am tapetat cu hârtie de copt).
Dã la cuptor cca de 10 min la 175ºC.( eu am pus la cuptor ventilat 180ºC, 5 min si am impuns aluatul cu furculita).
Misture a farinha com o sal e manteiga aos cubos, o ovo . Forme uma bola e guarde no frigorifico, numa folia de aluminiu.
Estenda a massa sobre uma tarteira forrada com papel vegetal e leva ao forno cca 5 min/ 180ºC .
Retire.
UMPLUTURÃ/ RECHEIO
500 gr ricotta
2 ouã/ 2 ovos
2-3 linguri smântânã/2-3 colheres natas
200 gr brânzã rasã /200 g queijo ralado
chives proaspã tocat/cebolinho picado
tomate cherry
sare, pipersal e pimenta
Nu am avut dar in retetã era deasemenea : ceapã verde, mãrar, rucula.
Amestecã toate cu telul , in afarã de rosii si toarnã peste tartã; decoreazã cu rosiile si dã la copt , eu am dat 10 min la 170ºC ventilat.
Misture todos os ingredientes com uma vara de arames ( guarde os tomates para decor).
Espalhe o recheio sobre a tarte e decore com os tomates; leva ao forno até dourar.
Arata superb! Cu siguranta e delicioasa.
ResponderEliminarMultumesc :)
EliminarCe apetisanta e tarta!
ResponderEliminarMultumesc :)
Eliminaro combinatie pe placul meu, nu te pot refuza ;)) arata delicios!!!
ResponderEliminarCu plãcere! merçi mult :)
EliminarCe bunatate de tarta!
ResponderEliminarA fost super; merçi :)
EliminarQue delicioso aspeto!
ResponderEliminarKiss, Susana